Results 1 to 2 of 2

Thread: Problem receiving spam with invalid "FROM"

  1. #1
    mickier is offline Loyal Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    84
    Rep Power
    7

    Default Problem receiving spam with invalid "FROM"

    I'm seeing a bunch of email with nothing in the FROM: field, just a yahoo "reply-to" field. These messages are received by my server, have an invalid "TO" field, so my server sends a bounce message to the "reply-to" field...

    As a result, I'm getting on yahoo's "blacklist" for sending junk to them!

    Is there any way to simply block messages which have an invalid "FROM" field? or is this something I wouldn't want to do? Is there a better way to resolve this?

    Why should my zimbra server be accepting email with an invalid FROM: field anyway? (although there's probably no sanity or reliability tests done on the from field anyway..)

    Basically as far as I can tell, someone is using this as a denial of service attack against me to get block me with yahoo...?

    Suggestions?

    Thanks in advance!

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    You eed to update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    This might just be NDR spam, you should post some details on what additional techniques you use to block spam (ones from the Zimbra wiki, for example). You should also post some details of the headers from a spam email, do these messages also get into a users mailbox or what?.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 12:03 PM
  2. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  3. Spam Problem...
    By mvalenzuela.cl in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 09-14-2007, 11:41 AM
  4. redirecting SPAM problem.
    By dougz in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-27-2007, 07:00 AM
  5. Receiving Problem - could do with a bit of help
    By Tarkin in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 01-12-2006, 08:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •