Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: I can't send and recieved emails

  1. #1
    mnbvmnbv is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    In yours
    Posts
    93
    Rep Power
    4

    Default I can't send and recieved emails

    Hi folks,

    I have a new multiserver configuration of Zimbra and I cant send and received mails. I have de MX registers and the DNS configurate correctly. When I make a scan ports to MTA from outside I have this results:



    PORT STATE SERVICE
    22/tcp open ssh
    25/tcp open smtp
    80/tcp open http
    110/tcp open pop3
    143/tcp open imap
    993/tcp open imaps
    995/tcp open pop3s
    465/tcp filtered smtps
    587/tcp filtered submission
    7071/tcp open unknown
    7072/tcp open unknown
    7110/tcp closed unknown
    7143/tcp closed unknown
    7993/tcp closed unknown
    7995/tcp closed unknown

    I think that is a ports problem, but I'm not sure.

    This is the error when I try to send an email from gmail to my server



    The mail system

    <example@xxxxxxx.es>: connect to
    mbox.xxxxxxxxx.es[192.168.5.5]:7025: Connection timed out

    Final-Recipient: rfc822; example@xxxxxxx.es
    Original-Recipient: rfc822;example@xxxxxxx.es
    Action: failed
    Status: 4.4.1
    Diagnostic-Code: X-Postfix; connect to
    mbox@xxxxxxx.es[192.168.5.5]:7025: Connection timed out





    example@xxxxxxx.es is the account that must to recieved the mail
    mbox is my mailbox server in my zimbra multiserver installation

    Thanks in advanced
    Last edited by mnbvmnbv; 12-20-2010 at 06:13 AM.

  2. #2
    mnbvmnbv is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    In yours
    Posts
    93
    Rep Power
    4

    Default

    this is a capure os the server status.
    I don't know why the mta0 and mta1 servers are stopped.


    I attache the picture.

    Thanks in advanced
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Saturdays is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    198
    Rep Power
    5

    Default

    the issue with the broken stats in the admin GUI is discussed many times here.

    what does zmcontrol status shows on the mta's. have you checked the logs for any error messages.

  4. #4
    mnbvmnbv is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    In yours
    Posts
    93
    Rep Power
    4

    Default

    This is the output


    [zimbra@zmta0 root]$ zmcontrol status
    Host zmta.xxxxx.xxxxxxxx.es
    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    imapproxy Running
    memcached Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    stats Running




    And i try:


    zmmtactl start
    Rewriting configuration files...done.
    Starting zmmtaconfig...zmmtaconfig is already running.
    postalias: fatal: relayhost parameter setting must not contain multiple values: zmta0:25 zmta1:25
    postfix: fatal: relayhost parameter setting must not contain multiple values: zmta0:25 zmta1:25
    postfix failed to start
    Starting saslauthd...already running.
    Last edited by mnbvmnbv; 12-21-2010 at 10:07 AM.

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by mnbvmnbv View Post
    This is the output


    [zimbra@zmta0 root]$ zmcontrol status
    Host zmta0.zcs.dip-badajoz.es
    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    imapproxy Running
    memcached Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    stats Running




    And i try:


    zmmtactl start
    Rewriting configuration files...done.
    Starting zmmtaconfig...zmmtaconfig is already running.
    postalias: fatal: relayhost parameter setting must not contain multiple values: zmta0:25 zmta1:25
    postfix: fatal: relayhost parameter setting must not contain multiple values: zmta0:25 zmta1:25
    postfix failed to start
    Starting saslauthd...already running.
    That would be the error, you need to remove one of the entries.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    mnbvmnbv is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    In yours
    Posts
    93
    Rep Power
    4

    Default

    how can i delete it ? please

    thanks so much!

  7. #7
    Saturdays is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    198
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by mnbvmnbv View Post
    how can i delete it ? please

    thanks so much!
    edit the /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf file and find the line containing "relayhost". then make it look like this:

    relayhost =

    then restart using zmprov.

  8. #8
    mnbvmnbv is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    In yours
    Posts
    93
    Rep Power
    4

    Default

    Now i can recieved messages but i cant send to external mails.



    This is the output when i try to send emails outside of my networks


    SendMsgRequest
    msg: try again: Unable to connect to the MTA
    code: mail.TRY_AGAIN
    detail: soap:Receiver
    trace: com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: try again: Unable to connect to the MTA ExceptionId:btpool0-243://localhost:8080/service
    Last edited by mnbvmnbv; 12-21-2010 at 04:34 AM.

  9. #9
    Saturdays is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    198
    Rep Power
    5

    Default

    does the zmcontrol status show everything running.

    is your resolv.conf and hosts files are correct?

  10. #10
    mnbvmnbv is offline Loyal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    In yours
    Posts
    93
    Rep Power
    4

    Default

    Thanks so much,

    Now, I cant send mails but this messages are in the queue and finally its not sending... I can received perfectly but when i try to send never recieved . I don't know if the emails are sending to MTA servers from mailboxes

    I would like to see the screenshots of Server configuration in mta tab in mta servers and mailboxes tab

    Is possible to see some example with a good configuration???

    I thinkl that my /etc/hosts and /etc/resolv.conf are ok

    Any help??

    Thankss!
    Last edited by mnbvmnbv; 12-22-2010 at 03:26 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Unable to recieved mails
    By neo_perez in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-15-2007, 07:57 PM
  2. Zimbra Send OR recieve, not both
    By japerry in forum Users
    Replies: 6
    Last Post: 10-26-2005, 06:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •