Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Recovery after disk failure

  1. #11
    pingwin is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you, these are the right steps to import.
    Now zimbra won't start without errors:

    Code:
    zimbra@mail:/opt/ldap$ zmcontrol start
            Starting ldap...Done.
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
            Starting logger...Failed.
    Starting logswatch...ERROR: service.FAILURE (system failure: unable to lookup server by name: mail.domain.net message: [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials]) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    zimbra logger service is not enabled!  failed.
    
    
            Starting mailbox...Done.
            Starting antispam...Done.
            Starting antivirus...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting stats...Done.
    How can those credentials be fixed?

  2. #12
    danielfarrelly is offline Special Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Los Gatos, CA
    Posts
    138
    Rep Power
    8

    Default

    Check the ldap password...

    /opt/zimbra/bin/zmldappasswd [-h] [-r] [-p] [-l] newpassword
    -h: display this help message
    -a: change ldap_amavis_password
    -l: change ldap_replication_password
    -n: change ldap_nginx_password
    -p: change ldap_postfix_password
    -r: change ldap_root_passwd
    Only one of a, l, n, p, or r may be specified
    Without options zimbra_ldap_password is changed

  3. #13
    pingwin is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    5

    Default

    What exactly does this tool update, localconfig.xml? If so, then how can I set equal password to the ldap database?

  4. #14
    danielfarrelly is offline Special Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Los Gatos, CA
    Posts
    138
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by pingwin View Post
    [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials]
    Usually means your passwords are not matching. You reinstalled zimbra, then brought in the old ldap data. If you didn't set the ldap password during the initial setup, you'll have to do it by hand (which is easy).

    Run:
    zmlocalconfig -s zimbra_ldap_password

    To print out the ldap password. You can also check the other passwords while you're at it. Then, use the commands from my previous post to update ldap credentials.

  5. #15
    pingwin is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    5

    Default

    I looked current password:
    Code:
    zimbra@mail:/opt/ldap$ zimbra@mail:/opt/ldap$ zmlocalconfig -s zimbra_ldap_password
    zimbra_ldap_password = YkAxgkTPSL
    updated it for ldap directory
    Code:
    zimbra@mail:/opt/ldap$ /opt/zimbra/bin/zmldappasswd YkAxgkTPSL
    Updating local config and directory
    but zimbra start fails
    Code:
    zimbra@mail:/opt/ldap$ zmcontrol start
    Host mail.domain.net
            Starting logger...Done.
            Starting mailbox...Done.
            Starting memcached...Failed.
    Starting memcached.../opt/zimbra/bin/zmmemcachedctl: line 65: /opt/zimbra/memcached/bin/memcached: No such file or directory
    failed.
    
    
            Starting imapproxy...[sudo] password for zimbra:
    
    Done.
    when it requested password i pressed Ctrl+C
    the rest of services started
    Code:
            Starting antispam...Done.
            Starting antivirus...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting stats...Done.
    zmcontrol status shows that zmnginxctl is not running and memcached is not running.

    any suggestions?

  6. #16
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,469
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by pingwin View Post
    zmcontrol status shows that zmnginxctl is not running and memcached is not running.
    If this is a single server, why are you trying to start the proxy?

    Quote Originally Posted by pingwin View Post
    any suggestions?
    If this really is a single server then search the forums for details on how to remove and/or disable memcahced.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #17
    pingwin is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    5

    Default

    Yes, single server. Disabled both services.
    What comes next is all incoming messages are in deferred queue, with 2 errors concerning amavisd:

    host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 421 4.3.2 Service shutting down, closing channel (in reply to RCPT TO command)

    delivery temporarily suspended: lost connection with 127.0.0.1[127.0.0.1] while sending DATA command

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 03:44 PM
  2. Amavis RAM Disk Setup - OK Now To Reimplement?
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-12-2011, 08:26 PM
  3. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 02-27-2008, 05:17 PM
  5. system failure: getDirectContext
    By avisser in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-12-2005, 05:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •