Results 1 to 6 of 6

Thread: Emails sent with attachment fails.

  1. #1
    ashrocks is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    4

    Default Emails sent with attachment fails.

    A fresh install of ZIMBRA OS on Deb5,

    Emails with some text lines goes through, from Thunderbird client and also through Zimbra UI, but when i try to send it with an attachment, it fails to send through Thunderbird.

    The error message says, SMTP failed to send message through xxxx server, request timed out. Please contact network administrator.

    Its not with the firewall for sure as i can send text emails. When i tried sending attached files from UI, it doesn't even go through the attachment window.

    Does anyone have a clue why it is doing like that.

    Thanks.

  2. #2
    ashrocks is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    4

    Default connection timed out for attachments - getting worse

    Is there a way to increase the time limit set to contact the zimbraserver to send out emails with attachment.

    Because every single time i send an attachment, the message fails sending also it does not copy in the sent folder on a email client like thunderbird.
    I have been asking for help through different titles, but no one seems to help

    Any ideas please

  3. #3
    ashrocks is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    4

    Smile

    Is there anyone who can help..

    What does request timed out mean.

    Can we setup zimbra to increase the requested time out such that Thunderbird or Zimbra UI gets enough time to upload, attach and send.

    Any replies are highly apprecaited.

    Thank you for your help.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    You shouldn't be posting duplicate messages on the same topic (I'll merge your recent threads), please keep them to one thread in future.

    The likely reason you're net getting an answer is (for example): a) it works for everyone else b) you're not giving any detailed information about the problem. Posting one line from the log file out of context is really helpful.

    To answer your question, 'timed out' means that it can't make a connection to the server. If it can't make a connection then you possibly have something blocking it or a possible authentication problem connecting to the server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    ashrocks is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    4

    Default

    Thank you Bill,
    Will check with my firewall if its blocking outgoing mails from the smtp port 25 or 465. Yeah, i have been posting different threads on same topic, will try to avoid that next time.

  6. #6
    ashrocks is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    38
    Rep Power
    4

    Red face Error Copying message to the sent folder

    Hi Bill,

    I checked if it was port firewall. But doesn't seem to be so.

    I used Thunderbird client, and can save it on thunderbird local folder.

    But when i try to save it on the sent folder on the server, it says

    "Copy Failed"

    "failed to copy to the sent folder"

    I don't know what exactly is causing this problem. Zimbra or Firewall ????

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Desktop 2.0 GA and attachment size
    By PRL in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2011, 02:57 PM
  2. outlook connector sending large attachment emails
    By phingers in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 2
    Last Post: 02-05-2007, 01:52 PM
  3. Errors because of Deffered emails
    By mansuper in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2006, 04:08 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 10-19-2006, 10:26 PM
  5. emails don't show up in inbox in browser
    By pstelzer in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 12-13-2005, 10:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •