Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] 2 problems creating account with zmprov

  1. #1
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] 2 problems creating account with zmprov

    Hi Guys
    I have 2 problems:
    1. using "zimbraMailAlias" with an email address gives me:
    zimbraMailAlias is immutable
    code:
    zmprov < file.ls
    file.ls:
    ca test@example.co.za Password12 cn "NAME SURNAME" company "COMPANY" description "TEST ACCOUNT" givenName "NAME" mobile "123456789" sn "SURNAME" street "1
    23 house\n456\n2elaan" telephoneNumber "987654321" zimbraMailAlias "tester@example.co.za"

    2. using "cn" does not add the "Display Name" into the admon consol:
    ca test@example.co.za Password12 cn "NAME SURNAME" company "COMPANY" description "TEST ACCOUNT" givenName "NAME" mobile "123456789" sn "SURNAME" street "1
    23 house\n456\n2elaan" telephoneNumber "987654321"

    How do I fix this?

    Kind regards
    Aubrey Kloppers

  2. #2
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    Ok, I got the first problem sorted by doing a:
    aaa <account> <alias>

    Kind regards
    Aubrey Kloppers

  3. #3
    berjos is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    24
    Rep Power
    5

    Default

    When i batch imported users via zmprov i noticed the auto flag in show displayname got unchecked.

    Anyways i used :


    ma account@domain.com displayName "Firstname Lastname"

    cn is for firstname btw, so you should add sn also for lastname.

  4. #4
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you for your reply, berjos

    It works like a charm.

    One more question, how do I create membership (Member of) using zmprov?

    Kind regards
    Aubrey Kloppers

  5. #5
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    sorry guys
    I found it!

    zmprov adlm <list> <user>

    Kind regards
    Aubrey Kloppers

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 09-19-2007, 12:12 AM
  2. 4.0.4 to 4.5.6 upgrade failed in network edition
    By chenthil in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-27-2007, 09:36 AM
  3. [SOLVED] Simple backup question...
    By dameron in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 08-25-2007, 09:36 PM
  4. Problems with Wiki / Documents on OSX/PPC
    By GadgetGuru in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-30-2006, 09:03 AM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •