Results 1 to 4 of 4

Thread: Two questions

  1. #1
    loocek is offline Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    4

    Default Two questions

    Hi,

    First: I have fresh installation of Zimbra OSS without any accounts, ok.. one account, and I see that speed of connecting to server from Thunderbird is very slow ! Through POP3 I must wait about 10s and through IMAP about 20s! Why is it taking so long ??? Hardware is Intel 8core , 12GB RAM DDR3, internet in gb/s.

    Second: In webpanel I added external account and I set to download messeges from this account to new folder. And.. when I download emails in Thunderbird he download only inbox! Is it possible to download others, nre created folders too ?

    Regards.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    So we don't have to keep asking which version you're running, you should update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by loocek View Post
    First: I have fresh installation of Zimbra OSS without any accounts, ok.. one account, and I see that speed of connecting to server from Thunderbird is very slow ! Through POP3 I must wait about 10s and through IMAP about 20s! Why is it taking so long ??? Hardware is Intel 8core , 12GB RAM DDR3, internet in gb/s.
    Speed of your server isn't the only factor in determining the speed of access to the accounts it holds. Is there any firewall or SElinux enabled on the server? If you're behind a NAT router have you set-up a Split DNS and is it set-up correctly (check the 'Verify...' section of the article)? What else is running on the server? Is the Zimbra server a VM or on real hardware? Have you looked at any of the running processes to see if there's any problems? etc., etc., etc.

    Quote Originally Posted by loocek View Post
    Second: In webpanel I added external account and I set to download messeges from this account to new folder. And.. when I download emails in Thunderbird he download only inbox! Is it possible to download others, nre created folders too ?
    In thunderbird you need to Subscribe to additional folders if you're using IMAP.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    loocek is offline Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Poland
    Posts
    55
    Rep Power
    4

    Default

    Speed of your server isn't the only factor in determining the speed of access to the accounts it holds. Is there any firewall or SElinux enabled on the server?
    No, iptables is off, SElinux is off
    If you're behind a NAT router have you set-up a Split DNS and is it set-up correctly (check the 'Verify...' section of the article)?
    No, I have public IP, I don't have NAT so I understand I don't need Split DNS
    What else is running on the server? Is the Zimbra server a VM or on real hardware? Have you looked at any of the running processes to see if there's any problems? etc., etc., etc.
    This is dedicated server only for Zimbra, I turned off any others processes,

    anyway.. I use The BAT for communicate with Zimbra which has rich debug and what I see: I use POP3 to check emails with STARTTLS, when I click "get mail" debug show "The initiation phase of TLS" . .and this take about 20s! , then in debug I get "TLS validation phase error: Invalid server certificate (could not find the publisher of the certificates)." and in The Bat I get popup window with message "The server did not provide the root certificate during the session and there is no such certificate in your address book. Continue?" When I click OK.. he check emails. Why this is taking so long ?

    second case.. when I try to connect with client (thunderbird or the bat) with POP3 or IMAP, but without! tls,ssl I get errors.. such as "-ERR only valid after entering TLS mode" , what is going on ? Zimbra in default doesn't support "clean" protocols ?


    In thunderbird you need to Subscribe to additional folders if you're using IMAP.
    this helped, thanks

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    You're correct, you don't need a split dns in that configuration on a public IP. What, if any, errors do you see in the Zimbra log files?
    Last edited by phoenix; 10-24-2010 at 05:56 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra Mobile Newbie questions
    By dazi01 in forum Zimbra Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2007, 12:29 PM
  2. Zimbra 5 RC1 - Bug and IM questions
    By greenrenault in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 10-08-2007, 08:43 AM
  3. Zimbra Pre-Install Questions
    By dczanik in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2007, 12:10 PM
  4. A few other questions
    By dcm in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 08-29-2006, 03:33 PM
  5. Commercial CA questions
    By cdyer in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2006, 03:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •