Results 1 to 3 of 3

Thread: Move ZCS to new server

  1. #1
    voxuantupc is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    28
    Rep Power
    4

    Default Move ZCS to new server

    I'm moving ZCS to new server-zimbra

    /*


    " Method For Open Source Edition Users
    * Stop your existing ZCS using "zmcontrol stop".
    * Check if no zimbra process is running if so kill that process.
    * Do a cold and offline backup of /opt/zimbra directory using rsync command:

    # rsync -avHK /opt/zimbra /opt/zimbra.bak

    * Copy the zimbra.bak file to the new server. (Please see Talk:Moving_ZCS_to_New_Server)
    * On new server, install the same version of ZCS and Keep the "hostname" and "zmhostname" same as old server.
    * Stop ZCS on new server using "zmcontrol stop".
    * Remove the complete zimbra directory:
    # rm -rf /opt/zimbra
    * Restore from cold backup using rsync command:
    # rsync -avHK /opt/zimbra.bak /opt/zimbra

    */


    but error

    [zimbra@mail root]$ zmcontrol start
    Host mail.greystonevn.com
    Starting ldap...Done.
    FAILED
    mkdir: cannot create directory `/opt/zimbra/openldap/var/run': Permission denied
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.

    please help me
    Thanks

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,473
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by voxuantupc View Post
    [zimbra@mail root]$ zmcontrol start
    Host mail.greystonevn.com
    Starting ldap...Done.
    FAILED
    mkdir: cannot create directory `/opt/zimbra/openldap/var/run': Permission denied
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    Did you fix the permissions on the new server or did you search the forums for this problem (it has been answered before). Search the forums or wiki for 'zmfixperms' and try that.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,367
    Rep Power
    10

    Default

    On the new server, did you install Zimbra by appending the -s switch to install.sh when you ran it (i.e. no configuration)?

    Also did you check if the UID/GID of the zimbra user on the new machine has been changed to match that of the old server?

    Hope that helps,
    Mark

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Server status on ZCS 5.0.0 BETA3
    By sirmaulanh in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 09-04-2007, 08:37 PM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 01-17-2007, 04:40 PM
  4. ZCS NE - move users between domains
    By globalstorm in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-02-2006, 01:28 PM
  5. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •