Results 1 to 2 of 2

Thread: Slow LDAP authentication after auth backend failure

  1. #1
    fviero is offline Project Contributor
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Porto Alegre, RS, Brazil
    Posts
    96
    Rep Power
    7

    Default Slow LDAP authentication after auth backend failure

    Gentlemen

    Our Zimbra Server, Release 6.0.2_GA_1912.RHEL5_64_20091020161509 RHEL5_64 FOSS edition, uses a Novell eDirectory as authentication backend. Earlier today we had a major failure on the Novell Server and after it resumed normal operation we noticied that zimbra was very slow to perform user log in. After a while the issue disappears and we have the same performance as before the eDirectory crash.

    Zimbra logs were checked as well as linux logs. No errors found.

    Does anyone have any clue? I might add that this server is responsible for around 4.000 user accounts and in fact i think there might have some sort of auth cache that got lost when the novell server went down...

    Thanks guys...

  2. #2
    rvl1980 is offline Starter Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default

    We had problems with slow logins with novell edirectory backend.
    (this was not with Zimbra by the way, but ZEN login, which probably uses the same edirectory backend).


    Our edirectory ldap server was configured to require TLS. When we switched off the TLS requirement for authentication it worked like a charm again...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 09-15-2010, 04:58 AM
  2. LDAP crashing / repeated failure
    By geterdone in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 08-31-2010, 01:11 AM
  3. external LDAP authentication: TLS negotiation failure
    By dgsohard in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-24-2010, 01:17 PM
  4. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 10:38 AM
  5. SOAP Authentication Failure, but LDAP ok
    By scottp in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-20-2008, 09:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •