Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] Zimbra / Samba / LDAP - RHEL 5.5

  1. #1
    todd_dsm's Avatar
    todd_dsm is offline Loyal Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    89
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Zimbra / Samba / LDAP - RHEL 5.5

    Hey all, I'm doing the zimbra/samba integration on zcs6.x. Did it on zcs5.x - works like a charm. There are a few bits that are hanging me up where my education lacks: ldap.

    So, per the instructions, I login to the Admin UI and remove the root alias. Then:
    $ smbpasswd -a root
    (results in...)
    ldapsam_add_sam_account: failed to modify/add user with uid = root (dn = uid=root,ou=people,dc=ptest,dc=us)
    Failed to add entry for user root.
    Failed to modify password entry for user root


    Then I stumbled on to this while verifying some other accounts:
    $ pdbedit -Lv root
    smbldap_search_domain_info: Searching for:[(&(objectClass=sambaDomain)(sambaDomainName=OFFICE ))]
    smbldap_open_connection: connection opened
    ldap_connect_system: successful connection to the LDAP server
    smbldap_search_domain_info: Searching for:[(&(objectClass=sambaDomain)(sambaDomainName=OFFICE ))]
    smbldap_open_connection: connection opened
    ldap_connect_system: successful connection to the LDAP server
    init_sam_from_ldap: Entry found for user: root
    Unix username: root
    NT username: root
    Account Flags: [U ]
    User SID: S-1-5-21-4271799304-169516444-1328410124-1000
    Primary Group SID: S-1-5-21-4271799304-169516444-1328410124-513
    Full Name: root
    Home Directory:
    HomeDir Drive: H:
    Logon Script: root.vbs
    Profile Path:
    Domain: OFFICE
    Account desc:
    Workstations:
    Munged dial:
    Logon time: 0
    Logoff time: never
    Kickoff time: never
    Password last set: Sun, 12 Sep 2010 19:40:56 CDT
    Password can change: Sun, 12 Sep 2010 19:40:56 CDT
    Password must change: never
    Last bad password : 0
    Bad password count : 0
    Logon hours : FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

    I'm not really sure what I'm doing wrong. Or why it seems to be working anyway but it's got a mid-level creep factor.

    If anyone has some insights I would sure appreciate the input in this area.

    Thanks in advance,

    TT
    Last edited by todd_dsm; 09-12-2010 at 06:08 PM.

  2. #2
    todd_dsm's Avatar
    todd_dsm is offline Loyal Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    89
    Rep Power
    6

    Default We found a bug in the configuration/docs

    Quanah helped me figure this one out. The ACLs needed to be opened up a bit to allow userPassword to be written by zmposixroot. It's tested and the documentation has been updated. You can find it here:

    UNIX and Windows Accounts in Zimbra LDAP and Zimbra Admin UI 6.0 - Zimbra :: Wiki

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. postfix relay=none status=bounced for local mails
    By vdd in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2009, 08:05 AM
  2. zimbra install with perpetually broken logger/stats
    By jptech in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 09-29-2008, 02:33 PM
  3. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  4. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •