Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Out Of The Office doesn't work

  1. #1
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Out Of The Office doesn't work

    Hi,

    I configured the out-of-office feature with the "Preferences" as described in the help, but that's not work !?

    Please help.

    Sam.
    Release 6.0.7_GA_2473.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    On Debian Vserver

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Samp View Post
    I configured the out-of-office feature with the "Preferences" as described in the help, but that's not work !?
    It would help if you gave a better description than 'it doesn't work', what exactly doesn't it do? What exactly are the settings in your preferences for OOO? What exactly do you see in the log files for this? What are the exact steps to reproduce the problem?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    It would help if you gave a better description than 'it doesn't work', what exactly doesn't it do? What exactly are the settings in your preferences for OOO? What exactly do you see in the log files for this? What are the exact steps to reproduce the problem?
    Doesn't work... when we send mail from outside to the account who had configured the out-of-office no mails are back with the message. We configured the date from yesterday to 09/11/2010.

    What do you mean with "preferences for OOO" there are only checkbox to activate the message field and checkbox to activate start date and end date, what else ?

    Sam.
    Release 6.0.7_GA_2473.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    On Debian Vserver

  4. #4
    chauvetp is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    New Paltz, NY
    Posts
    284
    Rep Power
    7

    Default

    Can you check your mailbox.log file (/opt/zimbra/mailbox.log) file for more info on this? Specificially look for messages like "outofoffice not sent" (with the reason for it after).
    ---
    Paul Chauvet
    State University of New York at New Paltz

  5. #5
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by chauvetp View Post
    Can you check your mailbox.log file (/opt/zimbra/mailbox.log) file for more info on this? Specificially look for messages like "outofoffice not sent" (with the reason for it after).
    In fact the first mail is sent but with an empty From: field (From<>) and the antispam on our mail-relay mark it as spam and don't deliver the mail with the message:

    Message D3ADACBFD8.AF2BA from 88.190.221.41 has no (or invalid) watermark or sender address.

    Then the other mail are marked:

    [name=przyswa@geismar.com;mid=287;ip=88.190.221.42;] mailbox - outofoffice not sent (already sent) mid=891 rcpt='przyswa@geismar.com' dest='przyswa.sam@free.fr

    How to fix the empty From: field in OOO reply ?

    Sam.
    Release 6.0.7_GA_2473.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    On Debian Vserver

  6. #6
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    8

    Default

    In fact only the autoreply configured from the Admin Console is working, the OOO configured by the user in the "Preferences" with the Start and the End date doesn't work.

    If I only set the user OOO I haven't outofoffice tag in mailbox.log file for this mail.

    Sam.
    Last edited by Samp; 09-07-2010 at 02:32 AM.
    Release 6.0.7_GA_2473.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    On Debian Vserver

  7. #7
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    8

    Default

    Is it a way to activate/desactivate the Out Of Office feature ?

    At this time this feature doesn't work on my Zimbra 6.0.7 version.

    Thanks for your help.

    Sam.
    Release 6.0.7_GA_2473.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    On Debian Vserver

  8. #8
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    outofoffice not sent (already sent)
    In order to avoid spam/mailbombing and other bad things, the Out of Office feature doesn't send back a mail for each email received from the same sender.

    If I send you a mail today and your OOO is on, I'll get a OOO mail from your account.
    If I send you another mail in 2 hours or tomorrow, I won't get the OOO mail...

  9. #9
    chauvetp is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    New Paltz, NY
    Posts
    284
    Rep Power
    7

    Default

    I think you should stop your anti-spam filter from blocking messages with an empty return path as spam. That's just how they work (I could be wrong, but I think there is an RFC regarding this).
    ---
    Paul Chauvet
    State University of New York at New Paltz

  10. #10
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    In order to avoid spam/mailbombing and other bad things, the Out of Office feature doesn't send back a mail for each email received from the same sender.

    If I send you a mail today and your OOO is on, I'll get a OOO mail from your account.
    I tried from different senders and never received the OOO

    If I send you another mail in 2 hours or tomorrow, I won't get the OOO mail...
    Ok but I should get in mailblox.log and outofoffice tag with "not sent" and how long time the OOO mail will be suspended and is it configurable ?

    Sam.
    Release 6.0.7_GA_2473.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    On Debian Vserver

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Out of Office in outlook Doesn't work
    By shua in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 15
    Last Post: 12-07-2010, 09:10 PM
  2. Receiving thousands of cancellation emails
    By ncirkel in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 12-16-2009, 04:00 AM
  3. Out of office doesn't seem to work
    By glporter in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 07-02-2008, 02:43 AM
  4. antispam not working?
    By moebis in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 12-03-2005, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •