Results 1 to 5 of 5

Thread: Multiple domains

  1. #1
    Unix Anand is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mumbai - India
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Thumbs up Multiple domains

    Hi friends,

    I have installed community version zcs-5.0.2_GA and my OS is CentOS 5.5. My host name is anand.net and dns is mail.anand.net. my MX entries are in zone file is as follows.

    mail.rajexcise.net. IN A 192.168.10.40
    @ IN MX 10 mail.anand.net.

    I had NAT this local IP to WAN IP .
    I can send and receives mails in users@anand.net.

    Now I want to create One more domain name is anand_mumbai.net.
    my WAN IP will be same and i made changes in Zone file
    mail.rajexcise.net. IN A 192.168.10.40
    @ IN MX 10 mail.anand.net.
    @ IN MX 20 mail.anand_mumbai.net .

    In zimbra I added one domain and created two users.

    up to this level everything was smooth without any problem.

    If I try to sent mail from user1@anand_mumbai.net.
    Mails are not going or coming on domain.


    Please tell where I am wrong.

    Help is appreciated.

    Thanks in advance .

    Anand M.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Look in the log files for the error then search the forums (this problem has been asked and answered many times).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Krishopper is offline Dedicated Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minneapolis MN
    Posts
    777
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by Unix Anand View Post
    Hi friends,

    I have installed community version zcs-5.0.2_GA and my OS is CentOS 5.5.
    Why did you install such an old version, anyways?
    01 Networks, LLC / Cybernetik.net
    Zimbra NE and OSS Cloud Hosting
    Shared Web Hosting
    Consulting Services

  4. #4
    Unix Anand is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Mumbai - India
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Could you please paste the complete setting from your DNS server configuration?

    Host Name = anand.net

    $TTL 86400
    @ IN SOA mail.anand.net. root.mail.anand.net. (
    42 ; serial (d. adams)
    3H ; refresh
    15M ; retry
    1W ; expiry
    1D ) ; minimum

    @ IN NS mail.anand.net.
    @ IN A 192.168.10.40
    mail.anand.net. IN A 192.168.10.40
    @ IN MX 10 mail.anand.net.
    @ IN MX 20 192.168.10.40
    @ IN MX 30 mail.anand_mumbai.net.
    www IN CNAME mail.anand.net.


    Better to install the latest version of Zimbra, Currently version 5.0.24 or 6.0.8.

    I will upgrade it once this problem get resolve.

    I checked Zimbra Admin | Queue | Deferred .
    it shows Deferred (0) .
    If I sent message from my Gmail ID I got delivery failuer message.

    Please help me. It the same query is already raised please suggest the link.

    Thanks and regards,

    Anand M.
    anandbmane@gmail.com

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Unix Anand View Post
    If I sent message from my Gmail ID I got delivery failuer message.
    You need to look in the log files and see what the exact error is, saying you got a 'deilvery failure' tells us nothing and without the details of that error nobody can offer you any advice.

    Quote Originally Posted by Unix Anand View Post
    It the same query is already raised please suggest the link.
    You can use the forum search function at the top of this page.

    You should also go to the Split DNS article and verify that your DNS & hosts file configuration are correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Advanced MTA Configuration - multiple domains
    By keyhman in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 04-20-2012, 02:23 AM
  2. Hosting multiple domains, do I need multiple reverse dns?
    By tonythemediaguy in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 04-29-2008, 03:21 PM
  3. One GAL for multiple domains - need clarification
    By smokey7722 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-18-2007, 10:08 AM
  4. Multiple Domains w/ SSL
    By msf004 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2007, 10:48 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 06-07-2007, 07:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •