Results 1 to 7 of 7

Thread: New 4.0 GA install - Global Settings Error - LDAP attribute type undef: AccountsLimit

  1. #1
    jdell is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Reno, NV, USA
    Posts
    203
    Rep Power
    9

    Default New 4.0 GA install - Global Settings Error - LDAP attribute type undef: AccountsLimit

    New install of 4.0 GA Network Edition on CentOS 4.3. I installed my trial license and everything displays fine on the license tab, but now I randomly get this error, and some settings are not saving in Global Settings (can't change max allowed size of email, etc).

    Previously, I've not installed any trial license on other installs, and never had this error before, so I suspect it has to do with the trial license. The license tab says it is limited to 50 users (I only have 2 users on this system).

    This post Errors in Admin on Domain and Doc creation
    suggests looking at bug 10354 which is private, so I can't see it
    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=10354

    I've logged in, logged out of admin, rebooted, created some users, etc and everything else seems fine on the system.

    How can I create this LDAP Attribute to make this error go away?

    Thanks!

    Message: invalid attr name: [LDAP: error code 17 - AccountsLimit: attribute type undefined]
    com.zimbra.cs.account.AccountServiceException: invalid attr name: [LDAP: error code 17 - AccountsLimit: attribute type undefined]
    at com.zimbra.cs.account.AccountServiceException.INVA LID_ATTR_NAME(AccountServiceException.java:106)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapEntry.modifyAttrsIn ternal(LdapEntry.java:149)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapEntry.modifyAttrs(L dapEntry.java:129)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.modify Attrs(LdapProvisioning.java:260)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.modify Attrs(LdapProvisioning.java:239)
    at com.zimbra.cs.service.admin.ModifyConfig.handle(Mo difyConfig.java:52)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:261)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:162)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:84)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:223)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:173)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:173)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(StandardWrapperValve.java:213)
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(StandardContextValve.java:178)
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke( StandardHostValve.java:126)
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java:105)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(StandardEngineValve.java:107)
    at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A ccessLogValve.java:541)
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(CoyoteAdapter.java:148)
    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:869)
    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11 ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProt ocol.java:667)
    at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.process Socket(PoolTcpEndpoint.java:527)
    at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThr ead.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadPool.java:684)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    Caused by: javax.naming.directory.InvalidAttributeIdentifierE xception: [LDAP: error code 17 - AccountsLimit: attribute type undefined]; remaining name 'cn=config,cn=zimbra'
    at com.sun.jndi.ldap.LdapCtx.mapErrorCode(LdapCtx.jav a:3054)
    at com.sun.jndi.ldap.LdapCtx.processReturnCode(LdapCt x.java:2931)
    at com.sun.jndi.ldap.LdapCtx.processReturnCode(LdapCt x.java:2737)
    at com.sun.jndi.ldap.LdapCtx.c_modifyAttributes(LdapC tx.java:1437)
    at com.sun.jndi.toolkit.ctx.ComponentDirContext.p_mod ifyAttributes(ComponentDirContext.java:255)
    at com.sun.jndi.toolkit.ctx.PartialCompositeDirContex t.modifyAttributes(PartialCompositeDirContext.java :172)
    at com.sun.jndi.toolkit.ctx.PartialCompositeDirContex t.modifyAttributes(PartialCompositeDirContext.java :161)
    at javax.naming.directory.InitialDirContext.modifyAtt ributes(InitialDirContext.java:148)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapUtil.modifyAttrs(Ld apUtil.java:582)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapEntry.modifyAttrsIn ternal(LdapEntry.java:146)
    ... 26 more

    Error code: account.INVALID_ATTR_NAME
    Method: ZmCsfeCommand.prototype.invoke
    Details:soap:Sender
    Last edited by jdell; 08-31-2006 at 10:54 PM.

  2. #2
    russgalleywood is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    250
    Rep Power
    9

    Default

    I get exactly the same error also on CentOS 4.3, someone please help!

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    jdell

    Is this a new install of 4.0? If it is, you should contact support with this problem. The bugzilla report you pointed to only suggest a logoff/login of the admin ui that may fix the problem.

    russgalleywood

    Is your install an upgrade? If it is, did you install the trial license that came with the NE download?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    russgalleywood is offline Elite Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    250
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks Mate,

    I have just this minute replied to the other Post as this worked!

    It hasn't occurred since. But as I said in the other Post, should I expect it to happen again?

    Russ

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    No, I don't think this should occur again but if it does a report to support@zimbra.com would be in order.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    jdell is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Reno, NV, USA
    Posts
    203
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    jdell

    Is this a new install of 4.0? If it is, you should contact support with this problem. The bugzilla report you pointed to only suggest a logoff/login of the admin ui that may fix the problem.

    russgalleywood

    Is your install an upgrade? If it is, did you install the trial license that came with the NE download?
    Yes, this is a fresh install of 4.0 GA Network Edition. I installed the trial license with the 4.0 GA NE Download. Previously, I had installed 4.0 RC1, but I never installed the trial license, and never saw this error.

    I will open a bugzilla ticket.

    Thanks,
    John

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by jdell
    Yes, this is a fresh install of 4.0 GA Network Edition. I installed the trial license with the 4.0 GA NE Download. Previously, I had installed 4.0 RC1, but I never installed the trial license, and never saw this error.
    There was a change in the licensing from RC1 to GA. Just to confirm, you didn't upgrade the RC1 did you? If this was a totally clean install then drop an email to support@zimbra.com before you do anything in bugzilla - they'll be able to help you.

    If you did an upgrade of RC1 then I'd suggest removing it completely with ./install.sh -u and install a clean copy of the GA version including the license.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Amavisd-Postfix RCPT TO Takes a long time
    By samuraii in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-11-2009, 03:34 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •