Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Deleting a DataSource from a galsync account

  1. #1
    tomoki is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Japan
    Posts
    17
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Deleting a DataSource from a galsync account

    i have created a galsync account with multiple datasources.
    2 of the datasources are zimbra servers for separate subdomains
    the last datasource is an old LOTUS NOTES LDAP server
    which was for temporary during the migration to the zimbra server.

    now i want to remove the LOTUS NOTES as a datasource,
    but i cannot find a way to do this without deleting the whole galsync account first and redoing the settings for the other datasources...

    zmgsautil: {command}
    createAccount -a {account-name} -n {datasource-name} --domain {domain-name} -t zimbra|ldap [-f {folder-name}] [-p {polling-interval}]
    createDataSource -a {account-name} -n {datasource-name} --domain {domain-name} -t zimbra|ldap [-f {folder-name}] [-p {polling-interval}]
    deleteAccount [-a {account-name} | -i {account-id}]
    trickleSync [-a {account-name} | -i {account-id}] [-d {datasource-id}] [-n {datasource-name}]
    fullSync [-a {account-name} | -i {account-id}] [-d {datasource-id}] [-n {datasource-name}]
    forceSync [-a {account-name} | -i {account-id}] [-d {datasource-id}] [-n {datasource-name}]

    does anyone know a solution to this problem?

    TIA,
    Tomoki

  2. #2
    cayaraa's Avatar
    cayaraa is offline Special Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    100
    Rep Power
    5

    Default

    I've run into the same issue so I'll be interested if there is a way to solve it without starting over.

  3. #3
    tomoki is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Japan
    Posts
    17
    Rep Power
    5

    Default "zmprov help account" is your friend

    ok the solution was very simple.
    instead of using zmgsautil use zmprov

    zmprov deleteDataSource(dds) {name@domain|id} {ds-name|ds-id}

    i don't know if this is necessary,
    but afterwards login to the galsync account and delete the folder
    for the datasource.

    thats it
    simple.

    -Tomoki

  4. #4
    davidkillingsworth is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Hong Kong
    Posts
    77
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by tomoki View Post
    ok the solution was very simple.
    instead of using zmgsautil use zmprov

    zmprov deleteDataSource(dds) {name@domain|id} {ds-name|ds-id}

    i don't know if this is necessary,
    but afterwards login to the galsync account and delete the folder
    for the datasource.

    thats it
    simple.

    -Tomoki
    Thanks Tomki. This solved a big problem for me.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 'Couldn't access Yahoo! Zimbra Desktop server"
    By chirag1 in forum Error Reports
    Replies: 37
    Last Post: 06-12-2011, 05:14 PM
  2. Can no longer start desktop
    By foobaz in forum General Questions
    Replies: 12
    Last Post: 04-02-2010, 04:06 PM
  3. Zimbra 5.0.11 NE auto deleting email 1 account
    By browland in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 12-03-2008, 10:17 AM
  4. Replies: 10
    Last Post: 10-22-2008, 10:24 AM
  5. zmprov not deleting account references in mySQL?
    By kechols in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 09-25-2006, 11:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •