Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: zmmailboxd not running

  1. #11
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    Do you have a backup?

  2. #12
    jerkykid is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    The system is not backed up. We had someone setup a backup script and until yesterday we thought it was.

  3. #13
    jerkykid is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    any ideas as to what might be happening...is there a different log I need to post?

  4. #14
    jerkykid is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Minnesota
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default

    I am not sure what I did now....but now the mysql.server is not running? does anyone have an idea of where I can go with this?? I have been looking through the forums. I didnt really see anything that applied(I thought). I just want to get this running so I can set up a new server and try to save some email and files.

    Thanks

  5. #15
    king0770's Avatar
    king0770 is online now Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    186
    Rep Power
    7

    Default

    Try shutting down all zcs services, and see of there are any residual zimbra processes. Then try to start *just* mysql.

    mysql.server start
    (run as the zimbra user)

    After starting try to access mysql by running:

    mysql

    See if you can get to the mysql prompt. If not, have a look at the /opt/zimbra/log/mysql_error.log; look at the bottom portion of the file.

    If mysql is not running, try to dump the mysql data and reload it.

    Mysql Crash Recovery - Zimbra :: Wiki

  6. #16
    tejassawai is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Thumbs up check for dovecot service

    I had the same prob
    checking the status

    mailboxd stopped
    not running

    all other are running ... then i checked the dovecot service ... i don't know how but it had been running ...

    then i checked chkconfig there i find enabled...

    # /etc/init.d/dovecot stop
    # chkconfig dovecot off

    if one can not get any solution referring to above plz check the dovecot, sendmail services...

    those must be STOP.


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •