Results 1 to 5 of 5

Thread: Can't create non existent email account

  1. #1
    ekmeek is offline Active Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    35
    Rep Power
    5

    Default Can't create non existent email account

    Has anyone seen this before? Emails to the address are bounced back, but I can't create or delete the account:

    zimbra@mta1:~$ zmprov ca jeffrey@ourdomain.com xxxxx
    ERROR: account.ACCOUNT_EXISTS (email address already exists: jeffrey@ourdomain.com, at DN: uid=jeffrey,ou=people,dc=ourdomain,dc=com) (cause: javax.naming.NameAlreadyBoundException [LDAP: error code 68 - Entry Already Exists])
    zimbra@mta1:~$ zmprov da jeffrey@ourdomain
    ERROR: account.NO_SUCH_ACCOUNT (no such account: jeffrey@ourdomain.com)
    zimbra@mta1:~$

    Thanks,

    Eric

  2. #2
    drwho18 is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default

    I'm getting this on one account right now, was there any resolution to this?

  3. #3
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    may be you have the same problem as this guy:
    Ghost Account (MUA HA HA HA!)

    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

  4. #4
    drwho18 is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default

    No the ghost thing didn't help. There appears to be some partial info in ldap, what happens with ca/da, do they only intereact with the LDAP store, or do they check SQL and the actual store? Just need to know how to fixit, if I have to edit the LDAP only, or look somewhere else. I have a few accounts at this point with this issue, all start with the letters he, so there must be some corrupt section or something. I can add new user and delete other users fine.

    Update: I did a restore of the openldap-data, and this still didn't fix it. I can't find the users via ldap search, can't delete via ldapdelete, I removed them from SQL, I removed their index and store dir's, did a db_recover. I'm getting a bit frustrated, I thought for sure the restore from backup would have fixed it up. Is there anywhere else this could be screwed up, still getting the exact same results as in the first post on this thead.
    Last edited by drwho18; 11-27-2011 at 02:03 AM.

  5. #5
    drwho18 is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default

    Any new ideas?

    I can see the accounts just fine in the ldap dif, nothing looks wrong. I just can't see why these accounts are behaving this way, it must be some corruption as all the broken accounts start with the letters he.

    Again, when I try, this has to be something crazy simple that I am just missing, other then these few accounts the server is running fine.

    [zimbra@nfs2 log]$ zmprov ca heather08@domain.com Heather
    ERROR: account.ACCOUNT_EXISTS (email address already exists: heather08@domain.com, at DN: uid=heather08,ou=people,dc=domain,dc=com)
    [zimbra@nfs2 log]$ zmprov da heather08@domain.com
    ERROR: account.NO_SUCH_ACCOUNT (no such account: heather08@domain.com)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 11-24-2009, 12:52 AM
  2. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 01-13-2009, 10:42 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 03-04-2007, 10:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •