Results 1 to 6 of 6

Thread: zmamavisdctl is not running

  1. #1
    gevezex is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Unhappy zmamavisdctl is not running

    Today when i checked the Mail queueus (via zimbra administration) i saw several deferred mails.
    When i checked the status on the command line i saw this:

    zmcontrol status
    Host yes.some.host (faked ofcourse)
    antispam Stopped
    zmamavisdctl is not running
    antivirus Stopped
    zmamavisdctl is not running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running



    Restarting all via zmcontrol restart gave:

    zmcontrol status
    Could not create the Java virtual machine.
    mkdir : No such file or directory at /opt/zimbra/bin/zmcontrol line 35


    then i did:
    sh -x zmstatctl status
    + use strict
    /opt/zimbra/bin/zmstatctl: line 17: use: command not found
    + use File::Basename
    /opt/zimbra/bin/zmstatctl: line 18: use: command not found
    + use lib /opt/zimbra/zimbramon/lib
    /opt/zimbra/bin/zmstatctl: line 19: use: command not found
    + use Zimbra::Mon::Zmstat
    /opt/zimbra/bin/zmstatctl: line 20: use: command not found
    /opt/zimbra/bin/zmstatctl: zmstatctl: line 22: syntax error near unexpected token `;'
    /opt/zimbra/bin/zmstatctl: zmstatctl: line 22: `zmstatInit();'


    Does somebody have any clue what's going on?
    My specs:
    Release 6.0.7_GA_2473.RHEL5_64_20100616215237 CentOS5_64 FOSS edition.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,579
    Rep Power
    57

    Default

    How much RAM does this server have? Try some of the solutions here: site:zimbra.com "Could not create the Java virtual machine" - Yahoo! Search Results
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    gevezex is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    How much RAM does this server have? Try some of the solutions here: site:zimbra.com "Could not create the Java virtual machine" - Yahoo! Search Results
    I have 2 Gb RAM:

    free -m
    total used free shared buffers cached
    Mem: 2048 2048 0 0 0 0
    -/+ buffers/cache: 2048 0
    Swap: 4096 0 4096

  4. #4
    gevezex is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Could this have to to with the setting in /opt/zimbra/conf/localconfig.xml

    <key name="mailboxd_java_heap_memory_percent">
    <value>40</value>
    </key>


    What is the Xmx setting of Java?

    I lowered that value from 40 to 30 what is 30% of the total memory.
    Lets watch what is does.

  5. #5
    gevezex is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Ok. I read the FAQ of my virtual host provider (vps and virtuozzo stuff)

    They advise a these settings for Java:
    -Xms64M
    -Xmx128m

    But the problem is, where do i set this in zimbra???
    When i put this is in the zimbra user profile like:
    export _JAVA_OPTIONS='-Xms64M -Xmx128m'

    it has been overrided by the "zmcontrol start" sequence.

    Where can i define this? Please help.

  6. #6
    gevezex is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Today i realized that there are 10 amavisd processes and each is eating about 4.8% of my memory.

    Is this normal behaviour?

    I am still getting the java vm errors by the way.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •