Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 67

Thread: zmmailboxdmgr refuses to run after 6.0.6 to 6.0.7 upgrade

  1. #21
    btrudeau is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Rep Power
    5

    Default

    yeah by the time everything starts up it dies before I can issue the zmprovs... anyway to do this manually?

  2. #22
    dave_kempe is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    291
    Rep Power
    9

    Default

    *subscribes to thread*
    *pauses plans for upgrade*
    http://www.solutionsfirst.com.au/hosting/zimbra/
    Australia's premier Zimbra Hosting Partner
    Resellers wanted!

  3. #23
    centrex is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by dave_kempe View Post
    *subscribes to thread*
    *pauses plans for upgrade*
    A wise decision.

  4. #24
    centrex is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by btrudeau View Post
    yeah by the time everything starts up it dies before I can issue the zmprovs... anyway to do this manually?

    Hmm. Are you sure we have the same issue ? Are your certs commercial or self-signed ? Are you coming from 6.0.6.1 or 6.0.6 or an earlier version ?

  5. #25
    dave_kempe is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    291
    Rep Power
    9

    Default

    I had an issue with commercial cert install and 6.0.6 multiserver install. Is it a commercial cert thing? I found I had to untangle the symlinks and copy the certs over again before the install worked correctly. This is with geotrust wildcard certs.
    http://www.solutionsfirst.com.au/hosting/zimbra/
    Australia's premier Zimbra Hosting Partner
    Resellers wanted!

  6. #26
    centrex is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    I asked because

    a) I remember upgrading from 5.x to 6.x it blew away my commercial certs and the keystore permissions were busted and I had a support case and a bug linked to it.


    b) The first things my Zimbra support contact did today in relation to this issue was to play with the certs and verify them because he thought it died because of certs.

    That lead me to believe that maybe btrudeau has come from an earlier version and now has two issues.

    btrudeau, are you seeing log file entries about not being able to bind to port 143 during service start ?

  7. #27
    dave_kempe is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    291
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by centrex View Post
    I asked because

    a) I remember upgrading from 5.x to 6.x it blew away my commercial certs and the keystore permissions were busted and I had a support case and a bug linked to it.


    b) The first things my Zimbra support contact did today in relation to this issue was to play with the certs and verify them because he thought it died because of certs.
    ok cool. I'm definitely going to wait then, as I had problems with the certs in the past as well.
    http://www.solutionsfirst.com.au/hosting/zimbra/
    Australia's premier Zimbra Hosting Partner
    Resellers wanted!

  8. #28
    centrex is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    The "blowing-away of commercial certs during upgrade" bug was fixed in 6.0.5 or something IIRC.

    If you are already at 6.0.5 or above and upgrade today you may just have that "cant bind to port 143, I can't IMAP, I am freaking out and dying" issue that FritzBrause and I have.. Yet there are people who upgraded to 6.0.7 without problems. Must be a specific upgrade history or platform that's affected..

    Anyway, Zimbra still rocks. I got support response time less than 5 mins and resolution (well, we are up but without IMAP) in less than 2 hours. And this box has been running forever. I think it was a 4.x originally. So there have been dozens of upgrades without incident.

    I think we were overdue for some downtime.

  9. #29
    dave_kempe is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    291
    Rep Power
    9

    Default

    yeah i agree with the support - I just notified them of our pending upgrade. I am still waiting on a backup to finish anyway
    I don't really want to break IMAP if we can help it, but we shall see. I am on Ubuntu 32 and 64bit multiserver install...
    http://www.solutionsfirst.com.au/hosting/zimbra/
    Australia's premier Zimbra Hosting Partner
    Resellers wanted!

  10. #30
    Hatrix is offline Translation Moderator
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Palma de Mallorca, Spain
    Posts
    66
    Rep Power
    5

    Default

    Just did an upgrade in our lab yesterday from ubuntu 8.06 / 64bit from 6.0.5 to 6.0.7 without issues.

    We have 2 server setup (ldap / mailstore+mta) and we do NOT use external certs.

    The server originated as 6.0.5, so no specific upgrade history.

    best
    Ray

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] 5.0.13 to 6.0.6 upgrade?
    By RDCSTOUT in forum Installation
    Replies: 21
    Last Post: 04-20-2010, 07:43 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 04-16-2010, 11:05 AM
  3. [SOLVED] Upgrade 6.0.5 to 6.0.6 seems to hang
    By dsent in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 04-15-2010, 02:05 PM
  4. Upgrade from 5.0.10 to 6.0.6 on Debian 4 with NIS
    By mkudlacek in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2010, 03:15 AM
  5. Run Database Integrity Check or Skip during Upgrade?
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 01-26-2008, 12:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •