Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Anti-Spam doesn't work after upgrading to 5.0.23

  1. #1
    goran is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    43
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Anti-Spam doesn't work after upgrading to 5.0.23

    Hi there,

    I updated 5.0.22 -> 5.0.23 and since then anti-spam doesn't work at all.
    During upgrade Zimbra lost info on all ports and SPAM and HAM default emails. Since I couldn't recall name of original spam training accounts I created new. Now I have two spam and ham training accounts and somehow I feel that's not good.

    Any ideas?

    Centos5.4 x86
    Last edited by goran; 05-10-2010 at 12:13 PM.

  2. #2
    goran is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    43
    Rep Power
    8

    Default

    And it seems my AntiVirus and AntiSpam services are not running

    $ zmcontrol status
    Host mail.armyandnavy.ca
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running


    and `zmantivirusctl status` returns nothing.

  3. #3
    veronica is offline Outstanding Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    7

    Default

    Seems you dont have services enabled for AS/AV

    Whats the o/p of :-
    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraServiceEnabled

  4. #4
    goran is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    43
    Rep Power
    8

    Default

    Hi Veronica,

    Here is the output:

    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraServiceEnabled
    zimbraServiceEnabled: logger
    zimbraServiceEnabled: mailbox
    zimbraServiceEnabled: mta
    zimbraServiceEnabled: stats
    zimbraServiceEnabled: snmp
    zimbraServiceEnabled: ldap
    zimbraServiceEnabled: spell

  5. #5
    goran is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    43
    Rep Power
    8

    Default

    I figured it. These two lines solved the problem.

    # zmprov ms server_name +zimbraServiceEnabled antivirus
    # zmprov ms server_name +zimbraServiceEnabled antispam


    Thanks Veronica!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 07-29-2010, 02:16 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 04-27-2009, 04:02 AM
  3. Yahoo Mail spam training via IMAP?
    By beq in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 04-06-2009, 01:17 PM
  4. Training spam and ham
    By Justin in forum Developers
    Replies: 2
    Last Post: 10-31-2006, 03:39 PM
  5. Spam questions 3.11
    By cdyer in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 05-22-2006, 10:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •