Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] zimbra on vmware (6.0.6 rhel5_64)

  1. #1
    padraig's Avatar
    padraig is offline Elite Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    8

    Question [SOLVED] zimbra on vmware (6.0.6 rhel5_64)

    Hi All,

    I have setup a test zimbra (6.0.6 rhel5_64) on vmware
    ESX on a high spec dell r900 (16 x 2G cpu 50G RAM)
    which is a duplicate of our live server.

    Initially zimbra seem to run OK (but not very fast).

    After a few days it seems to slow to a craw, and the cpu load increases to ~10
    The process
    Code:
    11947 ?        Sl   671:20 /opt/zimbra/java/bin/java -server -Djava.awt.headless
    =true -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:NewRatio=2 -XX:PermSize=128m -XX:MaxPermSize=1
    28m -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1 -verbose:gc -XX:+PrintGCDetails -XX:+PrintGCTi
    meStamps -XX:+PrintGCApplicationStoppedTime -Xss256k -Xms26527m -Xmx26527m -Xmn6
    631m -Djava.io.tmpdir=/opt/zimbra/mailboxd/work -Djava.library.path=/opt/zimbra/
    lib -Djava.endorsed.dirs=/opt/zimbra/mailboxd/common/endorsed -Dzimbra.config=/o
    pt/zimbra/conf/localconfig.xml -Djetty.home=/opt/zimbra/mailboxd -DSTART=/opt/zi
    mbra/mailboxd/etc/start.config -jar /opt/zimbra/mailboxd/start.jar /opt/zimbra/m
    ailboxd/etc/jetty.properties /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty-setuid.xml /opt/zimb
    ra/mailboxd/etc/jetty.xml
    uses ~50% CPU.
    a reboot seem to fix this, which wouldn't be ideal if this was a live server
    any suggestions on how to improve this would be appreciated?

    All the log files seem normal
    Thanks For any replies,
    p.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    http://www.zimbra.com/forums/announc...6-0-6-1-a.html

    There is a fix for CPU load increasing.

  3. #3
    padraig's Avatar
    padraig is offline Elite Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    8

    Thumbs up

    Thanks UXbod will try this
    Thanks For any replies,
    p.

  4. #4
    padraig's Avatar
    padraig is offline Elite Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    8

    Exclamation

    updated to the latest patch but same thing happens after a few days
    Thanks For any replies,
    p.

  5. #5
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    How are the CPUs allocated to the VM ?

  6. #6
    mutface is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default

    We are having the same problem but as soon as we reboot this process comes up and eats up 100% of the server's resources.... This only happened after upgrading from 5.0 to 6.06...

    /opt/zimbra/java/bin/java -server -Djava.awt.headless=true

    Any thoughts?

  7. #7
    mutface is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default

    I also applied the patch and it made no difference what soever.

  8. #8
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,366
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by padraig View Post
    updated to the latest patch but same thing happens after a few days
    I would open a support case with Zimbra then.

    Hope that helps,
    Mark

  9. #9
    ASebestian is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    near Munich (Germany)
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    Hi!

    What CPU Usage is "normal" for a productive Zimbra Mailserver?
    My zimbra installation runs on vSphere 4 Cluster since 12 months now and I'm very happy, but I have usually CPU usage around 40% -

    See attached file.

    But I runs quite stable and I'm not having problems with it.

    Today I upgraded to the latest release 6.0.6 and didn't find any difference to the "old" release 6.0.4

    I forgot: My base system is not RHEL! It's Ubuntu 8.0.4!!!

    Alexander
    Attached Images Attached Images

  10. #10
    i2ambler is offline Special Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    161
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by ASebestian View Post
    Hi!

    What CPU Usage is "normal" for a productive Zimbra Mailserver?
    My zimbra installation runs on vSphere 4 Cluster since 12 months now and I'm very happy, but I have usually CPU usage around 40% -

    See attached file.

    But I runs quite stable and I'm not having problems with it.

    Today I upgraded to the latest release 6.0.6 and didn't find any difference to the "old" release 6.0.4

    I forgot: My base system is not RHEL! It's Ubuntu 8.0.4!!!

    Alexander
    I dont have any problems either.. of course mine is a test environment with only 3 users. hah

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra spam system
    By rajahd in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2008, 07:25 PM
  2. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  3. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •