Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Outbound E-mail Not Working

  1. #1
    zoomlmk is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Outbound E-mail Not Working

    Hello,

    This morning outbound e-mail stopped functioning completely. No changes have been made recently except Windows Updates on our Windows servers the night prior. Inbound e-mail, from external sources, is working just fine. I'm very new to Zimbra and am at a loss on what I can do to troubleshoot this. I've rebooted the Zimbra server 3 times now to no effect.

    I'm not sure what info I need to list and I'm unsure of how to find the Zimbra version I'm using.

    Any help would be appreciated,

    Thanks!
    zmcontrol -v

  2. #2
    chauvetp is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    New Paltz, NY
    Posts
    313
    Rep Power
    7

    Default

    Have you checked the /var/log/maillog file to see if there are any error messages? That's where I would start. If you find any there - bring them back here if you're not sure what they indicate.
    ---
    Paul Chauvet
    State University of New York at New Paltz

  3. #3
    zoomlmk is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you for the reply.

    I opened the mail.log and all it says is "=====Log File is empty====="

    I did open the system.log and found this, which seemed important:

    zmmailboxdmgr[19835]: no manager process is running.
    zmcontrol -v

  4. #4
    zoomlmk is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Found out some new info that should help us through this. My Zimbra server actually uses another Mac server as the SMTP relay. I went on that server, and within the Mail service, I can see a bunch of e-mail stuck in the SMTP queue. I then opened up the mail.log on the gateway server and here's what it says:

    451-4.5.0 Error in processing, id=11389-11-18, virus_scan FAILED: virus_scan: All VIRUS SCANNERS FAILED: ClamAV-clamd av-scanner FAILED: CODE(0x800ea0) Too many retrieds to talk to /var/amavis/clamd (Can't connect to UNIX socket /var/amavis/clamd: No such file or directory) at (eval 42) line 310, at (eval 42) line 511.; ClamAV-clamscon av-scanner FAILED: /usr/bin/clamscan unexpected 3exit 50, output=
    zmcontrol -v

  5. #5
    zoomlmk is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    That most definitely is what the issue is....EOL on the ClamAV. Who would have known....

    I'm working on getting it updated right now. Will let you know if it resolves the issue.
    zmcontrol -v

  6. #6
    zoomlmk is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    I wasn't able to upgrade the ClamD, nor would the service shut off due to a database error (weird...), but in the end I fixed it by disabling AV scanning on all Outbound mail via the SMTP service on the Mac OS.

    Thanks for all of your help, I can enjoy the weekend in peace now!
    zmcontrol -v

  7. #7
    zoomlmk is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Keeping the AV disabled due to migration to Exchange in a couple of weeks. Thanks for everybody's help on this issue!
    zmcontrol -v

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. [SOLVED] Fed 11 zcs install with existing apache
    By Lantzvillian in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2009, 11:11 AM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  4. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 10:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •