Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: zmmailboxdctl is not running

  1. #11
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    Update:

    I changed my /etc/hosts to just have
    xxx.xxx.xxx.xxx nazihunters.net nazihunters in it

    I'm restarting and I'll let you know.

  2. #12
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    Ok, I tried this both by restarting networking and by a full shutdown -- same result.

    /etc/hosts

    06:07:41 root on sls-ce8p18 in ~ |}> cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    66.36.231.94 nazihunters.net nazihunters

    06:07:33 root on sls-ce8p18 in ~ |}> host `hostname`
    Host sls-ce8p18.dca2.superbservers.com not found: 3(NXDOMAIN)

    And zmcontrol start still give the same messages, starting with the ldap one.

  3. #13
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Your /etc/resolv.conf is pointing to a name server that is returning your DSL address. Have checked externally and your forward and reverse lookups are fine for the domain. Please post your /etc/resolv.conf.

  4. #14
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    06:31:57 root on sls-ce8p18 in ~ |}> cat /etc/resolv.conf
    domain dca2.superbservers.com
    search dca2.superbservers.com
    nameserver 66.36.226.50
    nameserver 207.228.225.50
    nameserver 207.228.226.50

  5. #15
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Well that says your base domain name is dca2.superbservers.com. Both domain and search should be set to your server domain name; and the nameservers should reply with the correct forward and reverse information as per /etc/hosts.

  6. #16
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    We update our resolv.conf so that we correctly resolve to our hostname

    12:31:05 root on sls-ce8p18 in /opt/zimbra |}> host `hostname`
    nazihunters.net has address 66.36.231.94
    nazihunters.net mail is handled by 0 mail.nazihunters.net.

    But things still won't work.

    Thanks for all your help, uxbod. At this point, anyone who does this for a living please pm me I think I need "expert help" to login to our machine.

  7. #17
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    Bump:

    Anyone?

  8. #18
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    Update:

    One of the Zimbra employees (Quanah) was super helpful and helped me sort out an issue with the ldap module, but now mailbox won't start

    at org.mortbay.xml.X - Anonymous - eeyngNFQ - Pastebin.com is the contents of zmmailboxd.out generated by

    1) running tail -f zmmailboxd.out > tmp
    2) running zmmailboxdctl start

    It looks like it has an error when it tries to bind to the http ports (443 and 80) ? But running netstat and iptables show nothing blocking those ports.
    Last edited by jwriteclub; 04-16-2010 at 02:21 PM. Reason: Credit where credit it due

  9. #19
    jwhbud is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    51
    Rep Power
    8

    Default

    Have you gotten anywhere with this one? We are having the same error with "zmmailboxdctl is not running".
    Thanks.

  10. #20
    jwriteclub is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    Yes

    We re-ran the upgrade, which caused most things to start working, but somehow our mysql passwords were out of sync after re-running the upgrade. There's a wiki article on re-setting them.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •