Results 1 to 5 of 5

Thread: Network service error during login

  1. #1
    kamischa is offline New Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default Network service error during login

    Hallo,

    I am new in this Forum and I hope anyone can help me with my Zimbra server problem.
    Zimbra Version 6.05 OpenSource on Debian

    Here is my story.
    My Zimbra server works since 3 months without any problems.
    Last week I had to change the Zimbra Server IP adress.
    I did it and after restarting, the server works and everything was fine, I thought.
    But after one day I got the first error message after login to the Server from the Zimbra web-interface.

    "A network service error occured"

    Login was impossible.

    I could not find any reason for that in the logfiles.
    After restarting the Zimbra services erverything looks fine.
    I can login to the Server, I can send and receive mails.

    Next day the same problem.
    I looked into the browser source code and found the following error code.

    com.zimbra.common.soap.SoapFaultException: System failure: ZimbraLdapContext ExceptionId:btpool10-0//localhost/service/soap/AuthRequest: 1270223989771:a6df616a3dd5d062 Code: service.failure

    In the next days I got the error once a day after restarting the Zimbra services it was OK until the next day.

    Please help me, I dont know what to do.

    Thanks a lot

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Welcome to the forums

    When you made the IP address change what else did you update ? It is possible you have a DNS error somewhere.

  3. #3
    kamischa is offline New Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    Hallo,

    thanks for your fast reply.
    I changed the IP Address with ifconfig and in Hosts file.
    And of course in the DNS Server
    The hostname is the same as before.
    I have no problems with DNS .
    The complete Zimbra Server works without any problems sometimes 12 or more hours until the error message occures.
    Yesterday I had another mysteriously experience. I tried to login to Zimbra remote from my home office. I got the error message and canīt login.
    One hour later I tried it once again and it was OK !
    In Germany we have easter vacation and nobody was in the office who could reboot the server. Today I can login normaly and erverything works fine.

    Greetings from Germany

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Are you using a commercial or self-signed SSL cert ?

  5. #5
    kamischa is offline New Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    I am using a self-signed cert.
    I generate a new cert after changing the ip because the old one was out of date.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. this is bad? named errors?
    By arisan in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2010, 02:14 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 12:53 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-20-2008, 08:24 AM
  4. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  5. network edition does not have capability LOGIN??
    By jameztcc in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 06-17-2007, 07:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •