Results 1 to 5 of 5

Thread: Disk usage goes from 99% back to 13%

  1. #1
    rwcanary is offline Loyal Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    86
    Rep Power
    8

    Default Disk usage goes from 99% back to 13%

    I'm having a wierd issue happening here. The disk usage will peak out at 98% and then drop back down to 13%. During that time zimbra because unstable and different errors happen during that time.

    If shut down zimbra and do a "ps aux | egep zimbra" there are about 500 zimbra users trying to perform a df. Which I assume is going into a loop because system resource have been depleted. After it sets awhile it will finally clears out and the disk usage goes back down to 13%.

    I believe this is a mass email surge, but I am unsure how track its origin. Any suggestions?

    Please see attached mailbox.log
    Attached Files Attached Files
    Last edited by rwcanary; 03-24-2010 at 08:39 AM. Reason: Attached log file
    Robert Canary
    OCDirect Electrical-Datacomm

  2. #2
    veronica is offline Outstanding Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Can you attach mailbox.log ?

  3. #3
    rwcanary is offline Loyal Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    86
    Rep Power
    8

    Default

    trying to.... uploaded the log file, but I seemed to forgotten how to get it attach
    Robert Canary
    OCDirect Electrical-Datacomm

  4. #4
    rwcanary is offline Loyal Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    86
    Rep Power
    8

    Default

    I attached it to the original post. I had to compress it, thats why it wasn't taking it the first time.

    Thanks
    Robert Canary
    OCDirect Electrical-Datacomm

  5. #5
    veronica is offline Outstanding Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    These log seem to me when ldap service has alredy gone down:-

    2010-03-24 00:00:48,409 WARN [threads.csv] [] perf - Unable to determine thread name prefixes.
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: ZimbraLdapContext


    Can you post snippet of before this happened to figure out what caused ldap to go down

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. weird disk usage and message volume
    By phingers in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 07-20-2010, 05:13 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 03-16-2010, 11:58 AM
  4. server statistics for disk usage
    By melody in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2008, 06:28 AM
  5. Disk Usage doesn't report available
    By Achim.Theobald in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2006, 08:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •