Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] Zimbra zcs 6.0.5 on SLES 10 SP2 server status and server statistics problem

  1. #1
    mabalaru is offline New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Zimbra zcs 6.0.5 on SLES 10 SP2 server status and server statistics problem

    Hi, I have some difficulties with zimbra server statistics on SLES 10 SP2.
    When I try to see server statistics or server status I get the following error:

    "Server error encountered Message: system failure: Unable to read logger stats Error code: service.FAILURE Method: GetLoggerStatsRequest Details:soap:Receiver "

    Note that SLES 10 is using syslog-ng and in the end of the syslog-ng.conf file I have the following lines added by zimbra:

    source zimbra_src { unix-stream("/dev/log" keep-alive(yes) max-connections(20)); }; # zimbra
    filter zimbra_local0 { facility(local0); }; # zimbra
    filter zimbra_local1 { facility(local1); }; # zimbra
    filter zimbra_auth { facility(auth); }; # zimbra
    filter zimbra_mail { facility(mail); }; # zimbra
    destination zimbra_mail { file("/var/log/zimbra.log" owner("zimbra")); }; # zimbra
    destination zimbra_local1 { file("/var/log/zimbra-stats.log" owner("zimbra")); }; # zimbra
    destination zimbra_local0 { file("/var/log/zimbra.log" owner("zimbra")); }; # zimbra
    destination zimbra_auth { file("/var/log/zimbra.log" owner("zimbra")); }; # zimbra
    log { source(zimbra_src); filter(zimbra_mail); destination(zimbra_mail); }; # zimbra
    log { source(zimbra_src); filter(zimbra_local0); destination(zimbra_local0); }; # zimbra
    log { source(zimbra_src); filter(zimbra_local1); destination(zimbra_local1); }; # zimbra
    log { source(zimbra_src); filter(zimbra_auth); destination(zimbra_auth); }; # zimbra


    My zimbra version is:
    Release 6.0.5_GA_2213.SuSEES10_20100202214859 SuSEES10 FOSS edition.


    Can someone help me with this problem?
    Thank you in advance.

  2. #2
    mabalaru is offline New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default help

    Can someone help me with this problem?

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    There are several threads that address the problem and set-up of syslog-ng on SLES, have you checked them and tried some of the suggested resolutions?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    mabalaru is offline New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Yes, i tried different methods and did not work.
    Maybe I did not tried the right one. Can you give me an example?

    Thank you

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by mabalaru View Post
    Yes, i tried different methods and did not work.
    Maybe I did not tried the right one.
    Can you tell me which threads you've read and which solutions you've tried?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    mabalaru is offline New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Hello,

    I resolved the problem with the following thread:

    [SOLVED] After install server status shows errors for all services

    Now the status works fine, but I still have a problem with stats service.

    Thank you very much for your help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Postfix unavailable - queue down
    By pmona in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 01-21-2010, 10:03 PM
  2. Replies: 15
    Last Post: 11-24-2009, 08:46 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 02-25-2009, 04:39 AM
  4. Error after installation
    By robsontuxlinux in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-11-2008, 09:48 PM
  5. [SOLVED] Why my MTA Cross???
    By fsloke in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2008, 08:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •