Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Zimbra 5.0.18_GA

  1. #1
    ramjimh is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42
    Rep Power
    6

    Default Zimbra 5.0.18_GA

    I am Using Zimbra open source edition version 5.0.18_GA, and outlook ,Thunderbird is used as client.

    Problem : When i change the user Information in outlook i.e instead of my email id,if i provide someother user id with in the same domain and try to send mail it is reaching the recipent based on the modification.If i change the email id in the user information of outlook with different domain like gmail id,hotmail id or yahoo id the mail is not reaching to the recipient.Kindly need solution.

    With Regards,

    Ramji M.H.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    How are you using Outlook and where does Thunderbird come in the equation ? What about any errors from your Log Files - Zimbra :: Wiki ?

  3. #3
    ramjimh is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42
    Rep Power
    6

    Default

    in both cases of client if i change the user information and send mail the recipient can see the modified email id instead of my email id.(i.e with in the same domain,ex.in outlook User information,username :Ramji,email id : ramjimh@gmail.com.if i change the email id:shareek@gmail.com and send the mail means it user can see my name with the modified emailid (shareek@gmail.com).actually the mail should drop when the user information is modifed from client,but zimbra is allowing to send mails.

  4. #4
    ramjimh is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42
    Rep Power
    6

    Default Zimbra 5.0.18_GA

    We are using zimbra open source version 5.0.18_GA and it is allowing to send mails even if the user does not exist.Example:User name with ramji@emaple.com is configured in outlook 2007.and if we change the user information in outlook to dummy@example.com and try to send mails it is allwoing to send mails to other mails and it is not verifying.

    our domain name is osais.com.i configured the outlook based on my profile ramji@osais.com.Then i changed the user information in the outlook to dummy@osais.com and send a mail to external domain like ramjimh@gmail.com and ramjimh@hotmail.com and it reached the domain in the name of dummy with email id dummy@osais.com, and in the zimbra log it is telling connected to local host.I checked the configuration of postfix in zimbra,in the main.cf i found mydestination = localhost. Need solution.

    With Reagrds,

    Ramji M.H.

  5. #5
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Please do not double post when you already have a thread open with the same issue

  6. #6
    ramjimh is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42
    Rep Power
    6

    Default

    I have given the log file,In that it is sending from dummy@osais.com,but there is no such account in that domain.
    1).Configured theMicrosoft outlook 2007 in the name of ramji@osais.com
    2).After that changed the user information as dummy@osais.com and sent a mail.it is Reaching to other domains without problem.

    Mar 10 17:59:26 mail postfix/qmgr[23603]: 8DADCD120003: from=<dummy@osais.com>, size=2987, nrcpt=1 (queue active)
    Mar 10 17:59:26 mail amavis[16964]: (16964-13) FWD via SMTP: <dummy@osais.com> -> <ramjimh@hotmail.com>,BODY=7BIT 250 2.6.0 Ok, id=16964-13, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 8DADCD120003
    Mar 10 17:59:26 mail amavis[16964]: (16964-13) Passed CLEAN, LOCAL [172.16.5.176] [172.16.5.176] <dummy@osais.com> -> <ramjimh@hotmail.com>, Message-ID: <000601cac062$4db0f090$e912d1b0$@com>, mail_id: lOGP0fLGRYfX, Hits: -1.942, size: 2547, queued_as: 8DADCD120003, 10331 ms
    Mar 10 17:59:26 mail postfix/smtp[25814]: 2E0F2D120002: to=<ramjimh@hotmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=10, delays=0.06/0.01/0/10, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok: queued as 8DADCD120003)
    Mar 10 17:59:26 mail postfix/qmgr[23603]: 2E0F2D120002: removed
    Mar 10 17:59:28 mail postfix/smtp[25822]: 8DADCD120003: to=<ramjimh@hotmail.com>, relay=post22.emailfiltering.com[194.116.199.89]:25, delay=1.7, delays=0.01/0/0.74/0.97, dsn=2.0.0, status=sent (250 accepted (237002226))

    Why zimbra is not checking with the user information when changed.

    With Regards,

    Ramji

  7. #7
    ramjimh is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42
    Rep Power
    6

    Default

    why no answer for my post.Is nobody there to solve this issue.

  8. #8
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    When you receive the email in the hotmail acccount would you please post the full headers from it so we can see.

  9. #9
    ramjimh is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42
    Rep Power
    6

    Default

    Here is the full header from hotmail.com and gmail.com

    From: dummy (dummy@osais.com)
    Sent: Tue 3/16/10 8:40 AM
    To: ramjimh@hotmail.com
    Cc: ramjimh@gmail.com

    from dummy <dummy@osais.com>

    toramjimh@hotmail.com

    ccramjimh@gmail.com

    dateTue, Mar 16, 2010 at 11:39 AM

    The username dummy and the email dummy@osais.com is not in our domain.

  10. #10
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    No; we need to see the full headers intact; including RETURN-PATH etc.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra spam system
    By rajahd in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2008, 07:25 PM
  2. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  3. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  4. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  5. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •