Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: got error while running query

  1. #11
    jayarajmohan is offline Special Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    okay thanks for merging..

    This is log :

    InnoDB: A new raw disk partition was initialized or
    InnoDB: innodb_force_recovery is on: we do not allow
    InnoDB: database modifications by the user. Shut down
    InnoDB: mysqld and edit my.cnf so that newraw is replaced
    InnoDB: with raw, and innodb_force_... is removed.

    Thanks

  2. #12
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Yuck When did those messages start to appear ?

  3. #13
    jayarajmohan is offline Special Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    while runing this query "DELETE FROM mail_item WHERE id=4068" in mysql zimbra login..

  4. #14
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Quote Originally Posted by jayarajmohan View Post
    okay thanks for merging..

    This is log :

    InnoDB: A new raw disk partition was initialized or
    InnoDB: innodb_force_recovery is on: we do not allow
    InnoDB: database modifications by the user. Shut down
    InnoDB: mysqld and edit my.cnf so that newraw is replaced
    InnoDB: with raw, and innodb_force_... is removed.

    Thanks
    Looks like your database is in crash recovery mode so you should review Mysql Crash Recovery - Zimbra :: Wiki.

  5. #15
    jayarajmohan is offline Special Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    Thank you.. I dont the Crash Recovery as per the above link..

    Now i can run the delete query without any error,

    But zimbra server not working.. while i restarting the server i cant start the zimbra mailbox service...

    zmcontrol status
    Host test.kgisl.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mysql.server is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped

  6. #16
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Did you shut mysql down after fixing it ? You should also check /var/log/zimbra.log and /opt/zimbra/log/mailbox.log for any other error messages.

  7. #17
    jayarajmohan is offline Special Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    This is the log i got from zmcontrol start..



    Feb 3 17:00:57 test zimbramon[20301]: 20301:info: Starting services initiated by zmcontrol
    Feb 3 17:00:58 test slapd[20364]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.3.43 (Aug 20 2008 11:34:43) $ build@build01.lab.zimbra.com:/home/build/p4/FRANKLIN/ThirdParty/openldap/openldap-2.3.43.5z/servers/slapd
    Feb 3 17:00:59 test slapd[20365]: slapd starting
    Feb 3 17:01:05 test zimbramon[20301]: 20301:info: Rewriting configs antispam amavis antivirus amavis webxml mailbox amavis antispam antivirus mta sasl
    Feb 3 17:01:17 test zimbramon[20301]: 20301:info: Starting logger via zmcontrol
    Feb 3 17:01:17 test zimbramon[20301]: 20301:info: Starting mailbox via zmcontrol
    Feb 3 17:01:17 test zimbramon[20856]: 20856:info: zmmtaconfig: zmmtaconfig started on test.kgisl.com with loglevel=3 pid=20856
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21647]: status requested
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21647]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid does not exist
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21647]: assuming no other instance is running
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21647]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21647]: assuming no other instance is running
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21647]: no manager process is running
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21654]: start requested
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21654]: checking if another instance of manager is already running
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21654]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid does not exist
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21654]: assuming no other instance is running
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21654]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21654]: assuming no other instance is running
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21655]: wrote manager pid 21655 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21656]: wrote java pid 21656 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_java.pid
    Feb 3 17:01:45 test zmmailboxdmgr[21655]: manager started mailboxd/JVM with pid 21656
    Feb 3 17:01:45 test zimbramon[20301]: 20301:info: Starting antispam via zmcontrol
    Feb 3 17:01:46 test zimbramon[21673]: 21673:info: zmmtaconfig: zmmtaconfig already running at 20856
    Feb 3 17:01:49 test amavis[21722]: starting. /opt/zimbra/amavisd/sbin/amavisd at test.kgisl.com amavisd-new-2.5.4 (20080312), Unicode aware, LANG="en_US"
    Feb 3 17:01:49 test amavis[21722]: user=500, EUID: 500 (500); group=, EGID: 500 500 89 5 4 (500 500 89 5 4)
    Feb 3 17:01:49 test amavis[21722]: Perl version 5.008005
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21722]: SpamControl: init_pre_chroot done
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Net::Server: Process Backgrounded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Net::Server: 2010/02/03-17:01:53 Amavis (type Net::Server::PreForkSimple) starting! pid(21742)
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Net::Server: Binding to UNIX socket file /opt/zimbra/data/amavisd/amavisd.sock using SOCK_STREAM
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Net::Server: Binding to TCP port 10024 on host 127.0.0.1
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Net::Server: Group Not Defined. Defaulting to EGID '500 500 89 5 4'
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Net::Server: User Not Defined. Defaulting to EUID '500'
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Amavis::Conf 2.094
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Archive::Zip 1.23
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Compress::Zlib 1.42
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Convert::TNEF 0.17
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Convert::UUlib 1.11
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module DBD::mysql 4.007
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module DBI 1.605
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module DB_File 1.817
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Digest::MD5 2.33
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Digest::SHA1 2.11
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module MIME::Entity 5.426
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module MIME::Parser 5.426
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module MIME::Tools 5.426
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Mail::Header 2.03
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Mail::Internet 2.03
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Mail::SpamAssassin 3.002005
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Net:NS 0.63
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Net::LDAP 0.36
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Net::Server 0.97
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Time::HiRes 1.9715
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module URI 1.37
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Module Unix::Syslog 1.1
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Amavis:B code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Amavis::Cache code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: SQL base code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: SQL::Log code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: SQL::Quarantine NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Lookup::SQL code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Lookup::LDAP code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: AM.PDP-in proto code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: SMTP-in proto code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Courier proto code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: SMTP-out proto code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Pipe-out proto code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: BSMTP-out proto code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Local-out proto code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: OS_Fingerprint code NOT loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: ANTI-VIRUS code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: ANTI-SPAM code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: ANTI-SPAM-SA code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Unpackers code loaded
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found $file at /usr/bin/file
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No $dspam, not using it
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No $altermime, not using it
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .mail
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .asc
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .uue
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .hqx
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .ync
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .F tried: unfreeze, freeze -d, melt, fcat
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found decoder for .Z at /usr/bin/gzip -d
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found decoder for .gz at /usr/bin/gzip -d
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found decoder for .bz2 at /usr/bin/bzip2 -d
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .lzo tried: lzop -d
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found decoder for .rpm at /usr/bin/rpm2cpio
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found decoder for .cpio at /bin/cpio
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Found decoder for .tar at /bin/cpio
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .deb tried: ar
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .zip
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .7z tried: 7zr, 7za, 7z
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .rar tried: rar, unrar
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .arj tried: arj, unarj
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .arc tried: nomarch, arc
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .zoo tried: zoo, unzoo
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .lha tried: lha
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .cab tried: cabextract
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .tnef tried: tnef
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Internal decoder for .tnef
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: No decoder for .exe tried: rar, unrar; lha; arj, unarj
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: Using primary internal av scanner code for ClamAV-clamd
    Feb 3 17:01:53 test amavis[21742]: SpamControl: initializing Mail::SpamAssassin
    Feb 3 17:01:55 test amavis[21742]: SpamControl: init_pre_fork done
    Feb 3 17:01:56 test zimbramon[20301]: 20301:info: Starting antivirus via zmcontrol
    Feb 3 17:01:56 test zimbramon[21772]: 21772:info: zmmtaconfig: zmmtaconfig already running at 20856
    Feb 3 17:01:57 test clamd[21829]: clamd daemon 0.93.3 (OS: linux-gnu, ARCH: i386, CPU: i686)
    Feb 3 17:01:57 test clamd[21829]: Log file size limited to 20971520 bytes.
    Feb 3 17:01:57 test clamd[21829]: Reading databases from /opt/zimbra/data/clamav/db
    Feb 3 17:01:57 test clamd[21829]: Not loading PUA signatures.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •