Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25

Thread: Changing server name

  1. #21
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks! How would I go about actually adding those attributes? Is that a zmprov thing...?

    EDIT : Stupid question, never mind, I figured that out.

    (For the sake of anyone reading this, the correct answer was - zmprov ms mail.domain.com [attribute] [value])
    Last edited by bjquinn; 01-22-2007 at 03:44 PM.

  2. #22
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default

    Great, that's a lot closer! But now the mta won't start, complaining about zmsaslauthdctl not being started

  3. #23
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default

    Had to make sure that the following settings were good in /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.

    ------------
    zimbra_url: http://mail.xxxx.com/service/soap/
    zimbra_cert_file: /opt/zimbra/conf/smtpd.crt
    zimbra_cert_check: off
    --------------


    For me, zimbra_url was blank. I filled it out and every time I restarted it squashed my change. Someone suggested changing it in /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.in so that may change didn't get squashed. So far so good. If I have any other problems related to this, I'll post what happened. I think the moral of the story is...

    IF YOU'RE USING 4.0.x DON'T CHANGE YOUR SERVER NAME!!!!!!!!!!!

    zmsetservername is no help!


  4. #24
    anand is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by bjquinn View Post
    IF YOU'RE USING 4.0.x DON'T CHANGE YOUR SERVER NAME!!!!!!!!!!!

    zmsetservername is no help!

    Can you please take some time to file a bug with what went wrong and how you worked around it (play by play?)

    Thanks.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #25
    dlbewley is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Davis, CA
    Posts
    64
    Rep Power
    8

    Thumbs up Works in 4.5.3

    I just changed my hostname on Zimbra 4.5.3 and RHEL 4.4AS.

    1. Update DNS server
    2. Edit /etc/sysconfig/network
    3. su - zimbra -c /opt/zimbra/libexec/zmsetservername new.name.com
    4. Reboot

    The only "problem" I see is in the Admin UI, if you look at server status the new name is listed, but the old server name is also listed with a red X on everything except for the blue check marks next to LDAP and Logger. However, that all went away after a couple minutes. There must be a cronjob that updates a status log.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  5. MTA is Dying after yum update
    By tonyawbrey in forum Administrators
    Replies: 27
    Last Post: 04-02-2006, 06:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •