Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Logger not working Properly

  1. #1
    cluster3 is offline Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Logger not working Properly

    Hello all,

    I have zimbra 6.0 installed siince 15 days.

    All the services appers to be up and running, but when I log into the adm console the zimbra logger shows the following error:

    service.FAILURE Method: GetLoggerStatsRequest Detalles:soap:Receiver
    I followed the Logger Troubleshouting in wiki and I grabbed the following information:
    [zimbra@zimbra libexec]$ zmloggerctl status; echo $?; ps ax | grep zmlogger
    0
    19885 pts/1 S+ 0:00 grep zmlogger
    [zimbra@zimbra libexec]$ /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -f zmmtastats | head -20

    Host: zimbra.mydomain.com

    timestamp,filter_misc,clam_events,mta_delay,mta_vo lume,filter_virus,filter_count,mta_count,filter_sp am,sendmail_events
    1262720130,,,,,,,,,
    1262720160,,,,,,,,,
    1262720190,,,,,,,,,
    1262720220,,,,,,,,,
    1262720250,,,,,,,,,
    1262720280,,,,,,,,,
    1262720310,,,,,,,,,
    1262720340,,,,,,,,,
    1262720370,,,,,,,,,
    1262720400,,,,,,,,,
    1262720430,,,,,,,,,
    1262720460,,,,,,,,,
    1262720490,,,,,,,,,
    1262720520,,,,,,,,,
    1262720550,,,,,,,,,
    1262720580,,,,,,,,,
    [zimbra@zimbra libexec]$ /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -c -f zmmtastats | head -20

    Host: zimbra.mydomain.com
    timestamp,filter_misc,clam_events,mta_delay,mta_vo lume,filter_virus,filter_count,mta_count,filter_sp am,sendmail_events
    1262720400,,,,,,,,,
    1262720700,,,,,,,,,
    1262721000,,,,,,,,,
    1262721300,,,,,,,,,
    1262721600,,,,,,,,,
    1262721900,,,,,,,,,
    1262722200,,,,,,,,,
    1262722500,,,,,,,,,
    1262722800,,,,,,,,,
    1262723100,,,,,,,,,
    1262723400,,,,,,,,,
    1262723700,,,,,,,,,
    1262724000,,,,,,,,,
    1262724300,,,,,,,,,
    1262724600,,,,,,,,,
    1262724900,,,,,,,,,
    [zimbra@zimbra libexec]$ grep -w MTA /var/log/zimbra-stats.log
    [zimbra@zimbra libexec]$ tail /var/log/zimbra-stats.log
    [zimbra@zimbra libexec]$ zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats | head -20
    ERROR: service.FAILURE (system failure: Unable to read logger stats)
    [zimbra@zimbra libexec]$ zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats @limit=1 | head -50
    ERROR: service.FAILURE (system failure: Unable to read logger stats)
    Any ideas?

    Many thanks!

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    [zimbra@zimbra libexec]$ zmloggerctl status; echo $?; ps ax | grep zmlogger
    0
    19885 pts/1 S+ 0:00 grep zmlogger
    Quote Originally Posted by cluster3 View Post
    Any ideas?
    It would appear from that information that the logger service isn't running at all.

    Please update your forum profile with the output of the following (do not post it in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    What does the output of the following show:

    Code:
    zmcontrol status
    You should start by looking in the log files and see what errors you have there.
    Last edited by phoenix; 03-27-2012 at 12:31 PM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    cluster3 is offline Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Hello All,

    I solved this re-running zmsyslogsetup

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by cluster3 View Post
    Hello All,

    I solved this re-running zmsyslogsetup
    How about updating your forum profile with the information I asked for, it would help if we didn't ahve to keep asking what version of Zimbra you're running.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    swrightsls is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Shawnigan Lake, BC, Canada
    Posts
    66
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    How about updating your forum profile with the information I asked for, it would help if we didn't ahve to keep asking what version of Zimbra you're running.
    Could someone please show me where to update the forum profile. Obviously I did it once, but I have searched everything on the User CP and cannot find it...

    After upgrading to 7.1.4p1, a few days later I now get this on the admin console when viewing server stats. (they did work right after the upgrade):

    Message: system failure: Unable to read logger stats Error code: service.FAILURE Method: [unknown] Details:soap:Receiver.

    So far, I have done this:

    zimbra@mail:~$ zmcontrol -v
    Release 7.1.4_GA_2555.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition, Patch 7.1.4_P1.
    zimbra@mail:~$ zmcontrol status
    Host mail.shawnigan.ca
    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Running

    What's next? Why does this and/or the Server Status page always break on every update?

    Thanks
    Release 7.1.4_GA_2555.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition, Patch 7.1.4_P1

  6. #6
    Tripple is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    304
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by swrightsls View Post
    Could someone please show me where to update the forum profile. Obviously I did it once, but I have searched everything on the User CP and cannot find it...
    It's not on the user CP but there's a link in this thread. :-)

  7. #7
    swrightsls is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Shawnigan Lake, BC, Canada
    Posts
    66
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by Tripple View Post
    It's not on the user CP but there's a link in this thread. :-)
    If you mean the link in post #2 by phoenix, I've tried that, after inserting my id into the URL. It still gives me no option to edit the profile.

    Zimbra :: Forums - View Profile: swrightsls

    I know this is a moderator issue, but I haven't found out where to address those...
    Release 7.1.4_GA_2555.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition, Patch 7.1.4_P1

  8. #8
    Tripple is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    304
    Rep Power
    5

    Default

    Indeed it doesn't work. But this one does:

    http://www.zimbra.com/forums/profile.php?do=editprofile

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Tripple View Post
    Indeed it doesn't work.
    Yes it does.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Tripple is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    304
    Rep Power
    5

    Default

    It does now but before it didn't I guess.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Logger not working
    By fsoares in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-10-2009, 10:37 AM
  2. [SOLVED] Logger not working after install zcs
    By opc31199 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 05-12-2009, 10:53 AM
  3. Can't get logger working
    By litkaj in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 12-11-2007, 10:04 AM
  4. Ubuntu VServer logger not working
    By cshepherd in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 11-14-2006, 03:33 AM
  5. Logger not working in 4.0 RC1
    By jdell in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 08-24-2006, 07:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •