Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: upgrade 6.0.2 > 6.0.4 - 0 byte long attachments

  1. #1
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default upgrade 6.0.2 > 6.0.4 - 0 byte long attachments

    Dear Admins!

    I upgrade my 6.0.2@centos5.2@32bit system to 6.0.4.
    After i upgrade the system some user can't open some email attachments from the old emails.
    When i try download or open a attachment from a old email i get this error:

    HTTP ERROR 500

    Problem accessing /service/home/~/Elastic%2091%20Kft_200911.xls.zip. Reason:

    /opt/zimbra/data/tmp/expand1153428507761851866.tnef (No such file or directory)

    Powered by Jetty://

    This attachments is displayed as 0 byte long items in the emails.

    This problem is not at all user and not at all email.

    I hope this not a datalossing situation.
    I have LVM snapshot from the original system if need to restore.

    Any idea?

    Thanks
    Best Regards

    DT

  2. #2
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    So, i think the problem is the outlook's "winmail.dat" emails.
    If a mail is come from outlook and contain a winmail.dat then zimbra is not open the attachments.

    Any suggestion?

  3. #3
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    Can help me anybody in this problem?


    DT

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,497
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by tdemeter View Post
    Can help me anybody in this problem?
    You haven't given much detail about whether this is an IMAP connection, ZCO connection or whether this also happens in the Web UI nor whether you're using NE or the OSS version.

    Please update your forum profile with the output of the following command (do not post it in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    If you're also using the ZCO then give details of the full version number that you're using.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    Dear Bill!

    Merry Xmass !

    Thank you for reply.

    I'm using the zimbra open source and the problem is have when i using the Ajax or HTML version of web client.

    I try the imap protocol with mozilla thunderbird, and i looking a winmail.dat as attachment. This good, because the thunderbird can't read the winmail.dats without additional extension.

    I updated my account information.


    Best Regards

    DT

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,497
    Rep Power
    56

    Default

    Merry Christmas to you too.

    It looks like you're hitting this bug: Bug 28675 – Empty text/rtf attachments displayed for winmail.dat files - it's scheduled for the next major release so I'd suggest you vote on it. Unfortunately at the moment there's no workaround for it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    Hmm, i'ts very interest, because this feature is working for me and Every email attachment displayed good before i upgraded to 6.0.4.
    The affected emails older than i upgrade. Before my action we received daily similar emails and attachment without errors.

    But i this bug report is very old.

    How possible this?

    DT

  8. #8
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    I just try out a 6.0.3 system, with same result ...

    I will install a 6.0.2 system to a virtual machine.

    If this working, the system downgrade is possible in ZCO?

    DT

  9. #9
    tdemeter is offline Intermediate Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Hungary
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    So, this not easy..

    In 6.0.3 i can download the attachments !!!!
    In this version the attachment displayed as 0 bytes long (similar to our 6.0.4 version) but the attachment downloadable without error.
    I not need the real size of attachment, but the attachment is needed

    Please try out anybody with ZCO 6.0.4 !

    Write a email from outlook as html, attach a attachment and send to a zco 6.0.4. Can Anybody download the attachment from ajax webclient?

    DT

  10. #10
    Himanshu is offline Advanced Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    223
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by tdemeter View Post
    So, this not easy..

    In 6.0.3 i can download the attachments !!!!
    In this version the attachment displayed as 0 bytes long (similar to our 6.0.4 version) but the attachment downloadable without error.
    I not need the real size of attachment, but the attachment is needed

    Please try out anybody with ZCO 6.0.4 !

    Write a email from outlook as html, attach a attachment and send to a zco 6.0.4. Can Anybody download the attachment from ajax webclient?

    DT
    I sent Mail in HTML format in from Outlook/IMAP account to self account .Checked the same received mail in Web Interface (Ajax) , Nothing seems to be wrong .Version is 6.0.3

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How To Upgrade From Release 6.0.2 to 6.0.4
    By spectra in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2009, 12:41 AM
  2. Upgrade to 6.0.2 advice
    By sadams@bigrocksports.com in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 7
    Last Post: 10-27-2009, 09:42 AM
  3. [SOLVED] Upgrade path Debian 4 -> 5 and Zimbra 5 -> 6
    By superboer12 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2009, 03:08 AM
  4. fc4 zcs-3.0.1 -> 3.1 upgrade worked great.. almost
    By keyhman in forum Installation
    Replies: 29
    Last Post: 09-29-2006, 11:06 AM
  5. M1 -> M2 Upgrade Scripts
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 57
    Last Post: 12-15-2005, 10:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •