Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: [SOLVED] 6.0.4 IMAP: Cannot copy mail to sent folder

  1. #1
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] 6.0.4 IMAP: Cannot copy mail to sent folder

    Hi all,

    after upgrading one of our servers to 6.0.4 I have an strange IMAP Error: When I try to send an e-mail with an PDF- attachment I get a "Cannot copy mail to sent folder" from E-Mail Clients e.g. TB, Evolution or MS Outlook.

    This happens only with PDF Files as attachment. All other Filetypes e.g.
    PNG, ZIP et cetera are being sent and copied to the sent folder.

    The mailboxd.log looks like this:

    Code:
    [ImapServer-7] [ip=213.23.10.202;] ProtocolHandler - Exception occurred while handling connection
    java.lang.NullPointerException
            at com.zimbra.cs.mime.ParsedMessage.initialize(ParsedMessage.java:212)
            at com.zimbra.cs.mime.ParsedMessage.<init>(ParsedMessage.java:155)
            at com.zimbra.cs.imap.AppendMessage.store(AppendMessage.java:132)
            at com.zimbra.cs.imap.AppendMessage.storeContent(AppendMessage.java:121)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.doAPPEND(ImapHandler.java:2074)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.executeRequest(ImapHandler.java:308)
            at com.zimbra.cs.imap.TcpImapHandler.processCommand(TcpImapHandler.java:99)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processConnection(ProtocolHandler.java:175)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:132)
            at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
    Has anybody a clue where to look after? I'm now JAVA expert so I would appreciate any help.

  2. #2
    liverpoolfcfan's Avatar
    liverpoolfcfan is offline Outstanding Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    710
    Rep Power
    6

    Default

    Don't know where you would start to look. But, I have the same setup - 6.0.4 with Thunderbird using IMAP, and I can send an email just fine. It is copied correctly to my Sent Items folder.

    Do you have any quota limits that might be getting in the way ?

  3. #3
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    ... the funny thing is that this happens with PDFs as attachment only. Every other mail ist being handled by mailboxd without errors.

    Could it be that this is some MIME / BLOB Datastore issue? I've tried to decode the JAVA Error Message with no luck so far. I'll upgrade another Server to 6.0.4 tonight to see if this is an Zimbra issue or some configuration related stuff.

  4. #4
    deepblue is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart / Germany
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by FritzBrause View Post
    Hi all,

    after upgrading one of our servers to 6.0.4 I have an strange IMAP Error: When I try to send an e-mail with an PDF- attachment I get a "Cannot copy mail to sent folder" from E-Mail Clients e.g. TB, Evolution or MS Outlook.

    This happens only with PDF Files as attachment. All other Filetypes e.g.
    PNG, ZIP et cetera are being sent and copied to the sent folder.


    Has anybody a clue where to look after? I'm now JAVA expert so I would appreciate any help.
    Hi,

    I tried on our test server (6.0.4 Network Edition on Suse) with Evolution as Email Client on Linux and I can send mail with PDF attachments (also tested with Zimbra Webinterface). The Mail including the attachment is in the Sent folder and delivered to the destination.

    Regards
    Thomas

  5. #5
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    In the meantime I filed a bug: Bug 43669 &ndash; mailboxd IMAP Cannot copy message to sent folder

    I suppose that this has something to do with convertd / keyview and / or
    lucene indexer and MIME-Types. I'll have a look at

    Code:
    com.zimbra.cs.mime.ParsedMessage.initialize(ParsedMessage.java:212)
    to find out what makes mailboxd throwing this Exeption and closing the connection.

    In the meantime we also discovered that even moving an existing e-mail to another folder via imap is causing exactly the same error.

    BTW: All other server upgrades from 6.0.3 to 6.0.4 went smooth and flawless too.

    Regards

    Andreas

  6. #6
    qwbillings is offline Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Utah, USA
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Any update to this bug? I have checked the bugzilla site, and it looks like there has been no activity on it since the 22nd. With the holidays, I can understand this, but I need this issue fixed as it is impacting every user I have.

    Is a downgrade to 6.0.3 possible as a workaround until this issue is fixed?

    Thanks,

    QWade

  7. #7
    FritzBrause is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    ... unfortunately no news from my side. Could you please vote for bug https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=43669 and add a comment under which circumstances you've experienced the same behaviour.

    Next thing I'll try ist to download the Zimbra Source Code and check out what happens on line 212 in com.zimbra.cs.mime.ParsedMessage.initialize(Parsed Message.java:212)

    Maybe Zimbra can do that faster, but so far I've seen no activity on bugzilla.

  8. #8
    psarhjinian is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    30
    Rep Power
    5

    Default

    I'm getting the same message in the mailboxd logs, but with other attachment types, not just PDFs. Confirmed with Thunderbird 2 on Linux and OE 6 on Windows.

  9. #9
    qwbillings is offline Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Utah, USA
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    I have updated bug 43669 and voted it up. My installation is on a Fedora 8 installation (Fedora release 8 (Werewolf) - Linux xxxx.xxxx.xxx 2.6.21.7-5.fc8xen #1 SMP Thu Aug 7 12:44:49 EDT 2008 i686 i686 i386 GNU/Linux). Since a downgrade to 6.0.3 is not an option, I hope that this bug gets fixed soon as I have some very angry users at this point.

  10. #10
    qwbillings is offline Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Utah, USA
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    I can also confirm that this issue is occurring on attachments other than PDF attachments. I have seen the issue on Thunderbird and Mail.app with JPEGs and GIFS. Here is the error from the mailbox.log:

    2009-12-29 19:18:31,823 INFO [ImapServer-175] [ip=71.213.55.28;] ProtocolHandler - Exception occurred while handling connection
    java.lang.NullPointerException
    at com.zimbra.cs.mime.ParsedMessage.initialize(Parsed Message.java:212)
    at com.zimbra.cs.mime.ParsedMessage.<init>(ParsedMess age.java:155)
    at com.zimbra.cs.imap.AppendMessage.store(AppendMessa ge.java:132)
    at com.zimbra.cs.imap.AppendMessage.storeContent(Appe ndMessage.java:121)
    at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.doAPPEND(ImapHandle r.java:2074)
    at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.executeRequest(Imap Handler.java:308)
    at com.zimbra.cs.imap.TcpImapHandler.processCommand(T cpImapHandler.java:99)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processCon nection(ProtocolHandler.java:175)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(Protoc olHandler.java:132)
    at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Wo rker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
    2009-12-29 19:18:31,830 INFO [ImapServer-175] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    Last edited by qwbillings; 12-29-2009 at 07:27 PM.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clients stopped receiving emails
    By egadinc in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 12-14-2009, 03:38 PM
  2. [SOLVED] Sync problem with Yahoo! mail
    By ivan_de_miguel in forum Error Reports
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-2009, 01:04 AM
  3. zmamavisdctl stopped and won't restart
    By alto in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2008, 12:41 AM
  4. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •