Results 1 to 5 of 5

Thread: Mail temporary deferred after zimbra migration

  1. #1
    M0rF3uS is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Mail temporary deferred after zimbra migration

    Hi all,

    i must migrate from an older server to newer, this server isn't into a lan (have a public ip on eth0) and serves several services (web, dns, mail, ecc ecc)
    we are speaking about a debian lenny server (both of them)
    i did the following:

    install zcs on the new server
    copy the entire /opt/zimbra from the older to the newer
    run again setup.sh to perform the upgrade.

    Everything seems work fine but the local delivery fails with ALL of the incoming emails:

    Nov 20 11:52:54 kratos postfix/lmtp[29541]: 6859B165B338: to=<admin@ilportalinux.it>, relay=mail.ilportalinux.it[188.72.199.31]:7025, delay=44570, delays=44570/0.34/0/0.05, dsn=4.0.0, status=deferred (host mail.ilportalinux.it[188.72.199.31] said: 451 4.0.0 Temporary message delivery failure try again (in reply to end of DATA command))

    "mail.ilportalinux.it" is being resolved correctly, no logs on mailboxd.log, no mails delivered, nothing changed between the older server and the newer, also in the older server all is working perfectly.

    I can telnet successfully to the 7025 even using FQDN, public ip address and local loopback ip address. No firewall installed.

    Please someone could help me?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,506
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by M0rF3uS View Post
    Nov 20 11:52:54 kratos postfix/lmtp[29541]: 6859B165B338: to=<admin@ilportalinux.it>, relay=mail.ilportalinux.it[188.72.199.31]:7025, delay=44570, delays=44570/0.34/0/0.05, dsn=4.0.0, status=deferred (host mail.ilportalinux.it[188.72.199.31] said: 451 4.0.0 Temporary message delivery failure try again (in reply to end of DATA command))

    "mail.ilportalinux.it" is being resolved correctly..
    That would appear to be incorrect judging by the highlighted text and the following result:

    Code:
    ping mail.ilportalinux.it
    PING mail.ilportalinux.it (212.95.32.174) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from mail.logubuntu.it (212.95.32.174): icmp_seq=1 ttl=53 time=39.3 ms
    64 bytes from mail.logubuntu.it (212.95.32.174): icmp_seq=2 ttl=53 time=38.0 ms
    You either have a DNS problem or your hosts file is incorrect.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    M0rF3uS is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    sorry my bad, i've not specified:

    the server has a dns installed (bind), since it will be the new server i've set up bind to resolve names with the new ip, actually the authoritative server for internet is 212.95.32.174, but for the new server, actually, is 188.72.199.31 (127.0.0.1 set on resolv.conf).

    if you set as your dns server 188.72.199.31 you'll resolve correctly the fqdn.

  4. #4
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    What do you see in /opt/zimbra/log/mailbox.log when it attempts to deliver the message?

  5. #5
    M0rF3uS is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Nothing! this is the most strange thing.

    However, i've tried to completely remove and reinstall the new server, now i'm running install.sh after imported the entire /opt/zimbra directory...

    i hope this time it will be right!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mail deferred with Connection timed out
    By Miklos Kalman in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 11-17-2012, 06:11 AM
  2. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  3. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  4. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  5. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 10:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •