Results 1 to 8 of 8

Thread: [SOLVED] Zimbra server not delivering mail

  1. #1
    Skidmark is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Zimbra server not delivering mail

    Hi,

    My Zimbra server suddenly stopped delivering mail after I reboot it. It was working fine before. It seems to accept mail properly and I haven't seen any bounces, but the users mailboxes don't have any mail since the day of the reboot. What are the things I should check?

    Thanks!

  2. #2
    Skidmark is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default

    From checking /var/log/maillog, it seems that the server doesn't seem to recognize its own hostname anymore. I'm getting this error:

    Nov 18 17:42:38 z postfix/error[22507]: 9C43B12C13A4: to=<user@zimbra.mydomain.com>, relay=none, delay=0.05, delays=0.03/0/0/0.01, dsn=4.4.3, status=deferred (delivery temporarily suspended: Host or domain name not found. Name service error for name=zimbra.mydomain.com type=A: Host not found, try again)

  3. #3
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Lightbulb

    issue is with DNS server.
    your mail server can not get the answer of the query made to DNS server.

    check it

    Regards
    Adeel

  4. #4
    Skidmark is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by adeelarifbhatti View Post
    issue is with DNS server.
    your mail server can not get the answer of the query made to DNS server.

    check it

    Regards
    Adeel
    Hi Adeel,

    I don't think this is the problem. zimbra.mydomain.com is the local hostname that I configured on this zimbra server (those logs I pasted were from my only zimbra server). I don't think any MX entry needs to be created for this in a DNS server.

    Mail is being routed properly to the zimbra server, but the zimbra server doesn't seem to think the mail is for it even though it was working properly until I reboot it.

  5. #5
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Lightbulb

    MX is even required for the local domain in zimbra.

    Try service named start, if you are at linux

    Regards
    Adeel

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Skidmark View Post
    I don't think this is the problem. zimbra.mydomain.com is the local hostname that I configured on this zimbra server (those logs I pasted were from my only zimbra server). I don't think any MX entry needs to be created for this in a DNS server.
    You need to fix your DNS records, see the error below.

    Quote Originally Posted by Skidmark View Post
    Nov 18 17:42:38 z postfix/error[22507]: 9C43B12C13A4: to=<user@zimbra.mydomain.com>, relay=none, delay=0.05, delays=0.03/0/0/0.01, dsn=4.4.3, status=deferred (delivery temporarily suspended: Host or domain name not found. Name service error for name=zimbra.mydomain.com type=A: Host not found, try again)
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Skidmark is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you guys - that did fix it. I didn't think it was DNS since I'm so used to sendmail and it does not care about DNS for local delivery.

  8. #8
    dexcript is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    You can disable the option "Enable DNS queries" in Global Settings.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 04:42 PM
  2. zmamavisdctl stopped and won't restart
    By alto in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2008, 12:41 AM
  3. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM
  4. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM
  5. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-04-2006, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •