Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: [SOLVED] ZIMBRA LOG error

  1. #1
    trolo_vk is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slovakia - Czech republic
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] ZIMBRA LOG error

    Hi
    I instal new ZCS 6.0.2 on clean DEBIAN LENNY 5.0
    all is ok, but 3rd day after installation, when i click on Server statistics i get this error:
    Server error encountered Message: system failure: Unable to read logger stats Error code: service.FAILURE Method: GetLoggerStatsRequest Details:soap:Receiver



    zmcontrol status

    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    trolo_vk is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slovakia - Czech republic
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Default

    what's wrong?

  3. #3
    trolo_vk is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slovakia - Czech republic
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Default

    i see this, too:


    but zimbra running OK, i can receive and send email allright,
    why?
    Attached Images Attached Images

  4. #4
    siomon.liu's Avatar
    siomon.liu is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ASIA
    Posts
    66
    Rep Power
    6

    Default

    i have same problem.

    my zcs update from 5.0.19 to 6.0.2.

  5. #5
    cooolwebeur is offline Starter Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    I hame same problem too with debian 5.0 (2.6.26-2-686) fresh install
    zcs Release 6.0.2_GA_1912.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.

    I solved with this
    as root :
    apt-get install rsyslog
    /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup

    restart zimbra : zmcontrol stop and zmcontrol start

    It's work for me very well.

  6. #6
    trolo_vk is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slovakia - Czech republic
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by trolo_vk View Post
    Hi
    I instal new ZCS 6.0.2 on clean DEBIAN LENNY 5.0
    all is ok, but 3rd day after installation, when i click on Server statistics i get this error:
    Server error encountered Message: system failure: Unable to read logger stats Error code: service.FAILURE Method: GetLoggerStatsRequest Details:soap:Receiver



    zmcontrol status

    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    hmmm, i allow port 22 in my iptables and all work fine

  7. #7
    naviztirf's Avatar
    naviztirf is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    CA
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    I have exactly the same issues, server statistics gives me that error and my server status shows red "X" next to everything but all else seems up and running just fine. I'm on 6.0.2 on a fresh fedora 8 install.

    rsyslog is already installed, port 22 is open in iptables.

    wtf is going on?

  8. #8
    naviztirf's Avatar
    naviztirf is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    CA
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    Ah fixed!:

    ln -s /etc/rsyslog.conf /etc/syslog.conf

    restart rsyslogd

  9. #9
    urbanX is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by naviztirf View Post
    Ah fixed!:

    ln -s /etc/rsyslog.conf /etc/syslog.conf

    restart rsyslogd

    thanks. that did the trick for me.

  10. #10
    godmod is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by cooolwebeur View Post
    as root :
    apt-get install rsyslog
    /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup

    restart zimbra:
    zmcontrol stop
    zmcontrol start
    I had the same issue and that solved it for me too!
    tnx.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  4. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •