Results 1 to 8 of 8

Thread: salearn and Bayes issue

  1. #1
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    5

    Default salearn and Bayes issue

    Running 6.0.2, seems to be in a different place for me:

    zimbra@mambo:~$ ls -lah /opt/zimbra/amavisd/.spamassassin/init/bayes_toks
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 332K Oct 20 22:25 /opt/zimbra/amavisd/.spamassassin/init/bayes_toks

    i.e in the 'init' dir, so when i run sa-learn it cant find it... if i symlink it it seems to run ok....

    Bug?

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Why are you running sa-learn and not /opt/zimbra/bin/zmtrainsa

  3. #3
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    5

    Default

    I cant train SA using zmtrainsa though can i, when using spam archives? ie just dumps of spam mail?

    Thanks,

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    /opt/zimbra/libexec/sa-learn -p /opt/zimbra/conf/salocal.cf --dbpath /opt/zimbra/data/amavisd/.spamassassin -L --no-sync --siteconfigpath /opt/zimbra/conf/spamassassin --spam

  5. #5
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    5

    Default

    Yes, this is what i was running...however i was getting the error about the file not existing...until i symlinked it!

  6. #6
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Works fine without symlinking
    Code:
    su - zimbra
    echo "TEST" | /opt/zimbra/libexec/sa-learn -p /opt/zimbra/conf/salocal.cf --dbpath /opt/zimbra/data/amavisd/.spamassassin -L --no-sync --siteconfigpath /opt/zimbra/conf/spamassassin --ham   
    Learned tokens from 0 message(s) (1 message(s) examined)

  7. #7
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    5

    Default

    Whilst i thank you for your reply, no one ever seems to listen on this forum - they're far more interested in proving it works for them, which helps no one....

    I had an issue, with a 6.0.2 install, where when i ran the command it said it was looking for the file in:

    /opt/zimbra/amavisd/.spamassassin/

    But the file was in:

    /opt/zimbra/amavisd/.spamassassin/init/

    So.....the point of my update, is to see if other people have the same problem, and if so how they may go about fixing it. Not for you to tell me im stupid, and that yours works...

    Thanks,

    Ed

  8. #8
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Ugh Have not implied you are stupid at all. My installation is a vanilla 6.0.2 and have not had to symlink anything. My directory structure also appears to be the same
    Code:
    [zimbra@office .spamassassin]$ ls -la
    total 28
    drwxr-x--- 2 zimbra zimbra  4096 Sep 12 23:20 .
    drwxr-xr-x 7 zimbra zimbra  4096 Sep 12 20:43 ..
    -rw------- 1 zimbra zimbra 12288 Sep 12 23:00 bayes_seen
    -rw------- 1 zimbra zimbra 12288 Sep 12 23:20 bayes_toks
    apart from I have no init file. Please unlink and run what I have posted. When done please post the error message.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spam/Ham training under Outlook/Thunderbird/etc.
    By chuckm in forum Administrators
    Replies: 23
    Last Post: 03-18-2009, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •