Results 1 to 8 of 8

Thread: zmmailboxdctl is not running

  1. #1
    smaring is offline New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Unhappy zmmailboxdctl is not running

    After a reboot, I found my users unable to log in to their email and getting this message in their browser:

    Code:
    A network service error has occurred (zclient/io).
    It would appear that the mailbox service is not coming up ...

    $ zmcontrol status
    Code:
    Host mail.rhythix.com
            antispam                Running
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Stopped
                    zmmailboxdctl is not running.
            mta                     Running
            snmp                    Running
            spell                   Running
            stats                   Running
    a "zmmailboxdctl start" shows this ...

    zmmailboxd.out
    Code:
    com.zimbra.cs.zclient.ZClientException: invoke cannot determine soap protocol in reply: <html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/><title>Error 503 SERVICE_UNAVAILABLE</title></head><body><h2>HTTP ERROR: 503</h2><pre>SERVICE_UNAVAILABLE</pre><p>RequestURI=/service/admin/soap/</p><p><i><small><a href="http://jetty.mortbay.org">Powered by jetty://</a></small></i></p></body></html>, server: localhost
    ExceptionId:btpool0-2:1256281089582:f8186efc448b4762
    Code:zclient.IO_ERROR
    ...
    Error occurred during initialization of VM
    Could not reserve enough space for object heap
    I'm not sure if the heap space problem caused the problem or was a side effect of the problem.

    $ prtconf -v | grep Memory
    Code:
    Memory size: 4095 Megabytes
    $ zmlocalconfig mailboxd_java_heap_memory_percent
    Code:
    mailboxd_java_heap_memory_percent = 40

    Thanks for any suggestions,
    Steve Maring

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    What other errors do you see in the log files? Is this a new installation or an upgrade?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmlocalconfig -e mailboxd_java_heap_memory_percent=30
    zmcontrol stop ; zmcontrol start

  4. #4
    smaring is offline New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    unfortunately I don't see anything else in the logs

    this is an install that had been running fine for about 6 months

    this problem started after coming up from a hard shutdown

    setting the memory percent to 30 didn't seem to help

  5. #5
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Is this a physical or virtualised installation ? If virt which hypervisor ?

  6. #6
    smaring is offline New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    physical install of OpenSolaris ...

    Code:
    SunOS srv1 5.11 snv_111b i86pc i386 i86pc Solaris

  7. #7
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Have you checked system logfiles to see whether you have a memory issue ? Did you perform the hard shutdown for a specific system issue ?

  8. #8
    smaring is offline New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    system logs are not showing anything interesting

    the hard shutdown was the result of a UPS running out of battery, so it wasn't exactly planned

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. tomcat not running / postfix/postqueue errors
    By seravitae in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2007, 08:18 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •