Results 1 to 6 of 6

Thread: Contact's "business" e-mail address is useless?

  1. #1
    tkosig is offline Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Question Contact's "business" e-mail address is useless?

    Hi everyone,

    I've also filed a support request for this but I was wondering, while the Zimbra engineers are looking into it - has anyone else experienced this behaviour:

    We initially installed 5.0.18 but recently updated to 6.0.1. Since then my users have been complaining that the auto-complete function when filling in the receipients of an e-mail (TO field) does not work properly anymore.

    Through testing on my own account I was able to establish that new contacts created with just a "business" e-mail address will not show up during the auto-complete process or when clicking on the TO button in the compose e-mail screen. Also the auto-complete feature will just search last name and e-mail address for matches but not the first name.
    I'd be grateful for any reply. I'm quite puzzled that creating a contact with just an e-mail address tagged "business" doesn't show up in the system at all (neither auto-complete nor when clicking the TO button in compose view). In fact those e-mail addresses tagged as "business" are completely ignored throughout ZCS.

  2. #2
    Mike Scholes is offline Advanced Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    238
    Rep Power
    7

    Default

    My testing confirms this is right, contacts with just a first name and contacts with just a business email address don't auto-complete and can't be found under the "To" dialog box search. Have to say for a business system not being able to auto-complete or search the business email is a bit of a clanger.
    Last edited by Mike Scholes; 09-21-2009 at 12:58 PM.

  3. #3
    tkosig is offline Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    Mike, I definitely agree. It seems like the changeover to the new address book layout/functionality comes fairly untested? At least I've found yet another bug - which IMHO is even more grave since it involves deleting user data:

    Zimbra can actually delete user data when you update a contact from the standard HTML gui.

    1. Create a contact in AJAX gui with both work and home e-mail address.
    2. Switch to HTML gui and add a phone number to the contact. Save.
    3. Go back to AJAX gui --> the work e-mail address is GONE
    We're using Zimbra in a business environment and I'm getting a lot of odd looks when I tell users that they can't create their business contacts so that they have "work" e-mail addresses. I hope this gets resolved very soon.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by tkosig View Post
    I hope this gets resolved very soon.
    It won't without a bug report being filed, search bugzilla to see if it's already there and vote on it or if it's not then file a report.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    tkosig is offline Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Bill,

    I know it won't get resolved without a bug report. Since I've already filed a support case for this issue I'll let the Zimbra engineer file the bug(s) if necessary to avoid creating duplicates in Zimbra's bugzilla database.

    Best regards,
    Timo

  6. #6
    FOXIT is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    This has been filed as Bug 41144.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mail deferred with Connection timed out
    By Miklos Kalman in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 11-17-2012, 06:11 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Antivirus failing to start in scripted restart
    By dwmtractor in forum Administrators
    Replies: 25
    Last Post: 08-06-2009, 04:33 PM
  4. Replies: 30
    Last Post: 01-13-2009, 08:00 AM
  5. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •