Results 1 to 6 of 6

Thread: zimbradomainadmins in 6.0

  1. #1
    mrjohnsen is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    60
    Rep Power
    6

    Default zimbradomainadmins in 6.0

    Hi,
    We just upgraded to 6.0 and are having some problems defining new domain admins. In the help section I found out that I just should choose Administrator and admin role: zimbradomainadmins. The only zimbradomainadmin i can use is zimbradomainadmin@serverFQDN but then the account will be domain admin of serverFQDN, not the accounts domain. What to do?

  2. #2
    jbsolutios is offline Starter Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    UK
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    We are having the same problem. Did you find a solution please?

  3. #3
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    I looked at the zmsetup.log to know how it's done.

    So, for domain pwait.com, here's what I did :
    Code:
    /opt/zimbra/bin/zmprov -m -l cdl zimbraDomainAdmins@pwait.com zimbraIsAdminGroup TRUE zimbraMailStatus disabled zimbraAdminConsoleUIComponents accountListView zimbraAdminConsoleUIComponents aliasListView zimbraAdminConsoleUIComponents DLListViewzimbraAdminConsoleUIComponents resourceListView zimbraAdminConsoleUIComponents saveSearch
    /opt/zimbra/bin/zmprov -m -l grr domain pwait.com grp zimbraDomainAdmins@pwait.com +domainAdminConsoleRights
    /opt/zimbra/bin/zmprov -m -l grr global grp zimbraDomainAdmins@pwait.com +domainAdminZimletRights
    This is supposed to create a zimbraDomainAdmins Distribution List in which I'll be able to put my domain admins for this domain.

    When I do so (checking the user as "administrator" and giving him the "Administrator Role" zimbraDomainAdmins@pwait.com), the user is able to log in the admin UI.

    But...
    Everything is empty.

    Exactly like this bug that is supposed to be fixed/verified: Bug 38588 : zimbradomainadmins group isn't assigning any views to an admin

  4. #4
    dave_kempe is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    291
    Rep Power
    9

    Default

    I had to configure some direct grants for the domainadmin for him to be useful.
    for each domain admin, you need to add these grants in the grants tab:
    adminconsoleresourcerights
    domainadminaccountrights
    adminconsoledlrights
    createaccount
    and set the target name to the domain you want to grant the user access too.
    http://www.solutionsfirst.com.au/hosting/zimbra/
    Australia's premier Zimbra Hosting Partner
    Resellers wanted!

  5. #5
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    I'll try that, Dave, thank you.

    I posted a comment in the bug but can not re-open it 8-(

  6. #6
    rotorboy is offline Special Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Canada
    Posts
    148
    Rep Power
    7

    Default

    Oh this is proving rather messy. I just setup a client on here after months of trying to convince them how good this setup is. Now I have had to tell them the admin function doesn't work correctly right now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Unable to access Yahoo account via Zimbra Desktop
    By drdrem in forum Error Reports
    Replies: 10
    Last Post: 10-13-2009, 01:30 PM
  2. Possible problems with attachments - Zimbra 6.0 & EAS
    By bradb21 in forum Zimbra Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2009, 02:41 PM
  3. ZCS 6.0 NE Private Beta!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 05-22-2009, 10:20 AM
  4. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 01:01 PM
  5. .53 Will Not "Launch" in FF 2.0.0.6
    By jhoelz in forum Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-04-2007, 09:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •