Results 1 to 7 of 7

Thread: Zimbra 6 RC 1 - no server stats

  1. #1
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default Zimbra 6 RC 1 - no server stats

    Hi,

    I dont seem to have any server stats in the admin gui, after my upgrade to v6 RC1.

    There doesnt appear to be a zimbra_logger database, should there be? When i try to run the daily report this is confirmed:

    zimbra@reef:~$ /opt/zimbra/libexec/zmdailyreport
    DB: Can't connect to dbi:mysql:database=zimbra_logger;mysql_read_defaul t_file=;mysql_socket=: DBI connect('database=zimbra_logger;mysql_read_default _file=;mysql_socket=','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/libexec/zmdailyreport line 527

    How do i recreate the required structure for the zimbra_logger db?

    Thanks,

    Ed

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by imx View Post
    How do i recreate the required structure for the zimbra_logger db?
    That doesn't exist in Zimbra 6, it's been replaced check the Release Notes (and bugzilla) for details.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    Ok theres a legacy binary then, the dailyreport

  4. #4
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    Has anyone else seen this problem with 6 RC1? Checked bugzilla, all relates to 5.x that i can see....

    Any points as to what this now uses for logged and where? I notice the DB schema is quite different from 5.x

  5. #5
    brian is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    10

    Default

    all of the logging is done via syslog, and data is stored in rrd databases files. Make sure data is making it into /var/log/zimbra-stats.log and in some cases you will need to make sure syslog can accept remote connections.

    zmdailyreport is not present in the RC1 release, it will return in the GA release.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  6. #6
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    Deffo got syslog running, with remote connections accepted:

    root@reef:/home/imx# ps -ef | grep syslogd
    syslog 18132 1 0 Aug28 ? 00:00:35 /sbin/syslogd -r -m 0 -u syslog

    Example of zimbra-stats:


    Aug 31 13:24:48 reef zimbramon[21518]: 21518:info: zmstat allprocs.csv: timestamp, process, utime, stime, cputime, rchar, wchar, read_bytes, write_bytes, rss, processes, threads:: 08/31/2009 13:24:48, vmstat, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 648, 1, 1

    So...all seems to be generating stats, i just dont have any graphs on the message count/volume tabs, and displays no data available on the AV/AS page.

    Any other ideas?

    Many thanks for the replies.

  7. #7
    d2globalinc's Avatar
    d2globalinc is offline Special Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nebraska, USA
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    Same situation now after we have upgraded to 6.0 - No stats and the stats service has now stopped after less than 24hours being up after the upgrade.

    Running 6.0NE GA on RHEL 5.3

    Shane Menshik
    D2 GLOBAL INC
    - SLM -

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. postfix relay=none status=bounced for local mails
    By vdd in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2009, 08:05 AM
  2. Upgrade to ZCS 5.10
    By blozancic in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2008, 08:03 AM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  4. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  5. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •