Results 1 to 4 of 4

Thread: Ports for Proxy Server?

  1. #1
    gallimore is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default Ports for Proxy Server?

    We have been running internally for a while and I am now trying to setup a client (thunderbird) for external access via Zimbra proxy.

    Our setup is as follows:

    Zimbra Proxy (proxy package and SNMP)
    Mail Server (all except proxy package)
    Zimbra 5.0.16 FOSS

    We have successfully tested external access via webmail but cannot seem to connect for IMAPS.

    There is a firewall inplace allow port 993 through.

    The proxy imap ports are:

    IMAP Port: 7143
    IMAP SSL Port: 7993
    IMAP Proxy Port: 143
    IMAP SSL Proxy Port 993

    The IMAP Port settings on the mail server are:

    IMAP Port: 143
    IMAP SSL Port: 993

    This doesn't look quite right to me. Are these values correct? Should I be letting port 7993 through the firewall or 993?

    Thanks
    Paul
    Paul Gallimore

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Port settings should be as follows:

    Code:
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraPop3BindPort 110 zimbraPop3SSLBindPort 995 zimbraPop3ProxyBindPort 7110 zimbraPop3SSLProxyBindPort 7995 zimbraImapBindPort 143 zimbraImapSSLBindPort 993 zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    You can run that command (all on one line) and the proxy ports are (obviously) the 7xxx ports and should be allowed through your firewall.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    gallimore is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default

    OK. Tried that even though ports seemed to be set ok. Resulted in proxy refusing to start and I therefore reinstalled it.

    Firewall is open on 7993.

    Cannot connect from any client although wemail is working fine.

    Could someone confirm the required settings for, say, Outlook Express? I just need to prove a connection and then start troubleshooting connections with the various clients being used by users.

    Thanks
    Paul Gallimore

  4. #4
    gallimore is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default

    Some further info:

    I have been able to connect to the mta server directly using IMAP (i.e. not going through the proxy) on the internal network.

    I am unable to connect via the proxy using the internal network (no firewall in place).

    How can I test/trace the IMAP connection is working between proxy and mta server?
    Paul Gallimore

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Why my MTA Cross???
    By fsloke in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2008, 08:55 PM
  2. Error loading on Mac OS X 10.4.10 server PPC
    By qprcanada in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 10-26-2007, 06:25 AM
  3. 5.0 Beta Test Server Install - Sanity Check
    By soxfan in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 06-07-2007, 10:53 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 09-16-2006, 11:02 PM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •