Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Urgent !! status=deferred lost connection with server.hostname.comwhile sending end

  1. #1
    sujithmk is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default Urgent !! status=deferred lost connection with server.hostname.comwhile sending end

    Hi,

    I have two servers installed with zimbra with Master/Slave configuration. I have configured the mails coming to slave server to relay to master server using

    zimbraMtaRelayHost: Master Server IP

    It was relaying mails from slave to master fine till few days back. But, now i see its not redirecting properly. Its showing error message as

    ================================================== ==========
    Jul 31 03:11:00 slave postfix/lmtp[29578]: DDB4B38F81C9: to=<user@domain.com>, relay=slave.hosname.net[IPAddr]:7025, delay=0.07, delays=0.02/0/0/0.05, dsn=4.4.2, status=deferred (lost connection with slave.hostname.net[IPAddr] while sending end of data -- message may be sent more than once)
    ================================================== ==========

    Please help me to figure out what causes this. I tried some instructions from the forum thread relating to Clam and amavsd issues which didnt fix the issue yet.

    Looking forward for help.

    Sujith

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    What happens if you try telneting to the master on port 7025 and manually put a SMTP mail through ? Have you checked /var/log/zimbra.log on the master to see if any errors are being received ?

  3. #3
    sujithmk is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    What happens if you try telneting to the master on port 7025 and manually put a SMTP mail through ? Have you checked /var/log/zimbra.log on the master to see if any errors are being received ?
    Hi uxbod,

    Thanks for quick reply....

    I can telnet to master and slave mail servers to the port 7025 fine...

    For very few email accounts mails correctly relays from slave server to master server.
    For all others i get the message as i posted in first thread.

    I tested sending a mail from slave server to mail account and it gets into deferred queue. The relay address comes as "none" .. Only notable error message is

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/qmgr[29547]: warning: connect to transport retry: No such file or directory
    Adding complete Log message while sending a mail from Slave Server

    Jul 31 03:41:27 slave postfix/smtpd[17549]: 924F238F81CC: client=localhost.localdomain[127.0.0.1], sasl_sender=zimbra@slave.hostname.com

    Jul 31 03:41:27 slave postfix/cleanup[24275]: 924F238F81CC: message-id=<200907310741.n6V7fRAB024274@slave.hostname.com >

    Jul 31 03:41:27 slave postfix/qmgr[29547]: 924F238F81CC: from=<zimbra@slave.hostname.com>, size=542, nrcpt=1 (queue active)

    Jul 31 03:41:27 slave sendmail[24274]: n6V7fRAB024274: to=user@domain.com, ctladdr=zimbra (504/504), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30049, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 924F238F81CC)

    Jul 31 03:41:27 slave postfix/smtpd[17549]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

    Jul 31 03:41:28 slave postfix/pickup[6607]: EA0D738F81CF: uid=504 from=<zimbra@slave.hostname.com>

    Jul 31 03:41:28 slave postfix/pipe[24276]: 924F238F81CC: to=<user@domain.com>, relay=dfilt, delay=1.4, delays=0.05/0.01/0/1.3, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dfilt service)

    Jul 31 03:41:28 slave postfix/qmgr[29547]: 924F238F81CC: removed

    Jul 31 03:41:28 slave postfix/cleanup[24275]: EA0D738F81CF: message-id=<200907310741.n6V7fRAB024274@slave.hostname.com >

    Jul 31 03:41:28 slave postfix/qmgr[29547]: EA0D738F81CF: from=<zimbra@slave.hostname.com>, size=658, nrcpt=1 (queue active)

    Jul 31 03:41:28 slave amavis[10477]: (10477-02) ESMTP::10024 /opt/zimbra/data/amavisd/tmp/amavis-20090731T032853-10477: <zimbra@slave.hostname.com> -> <user@domain.com> SIZE=658 Received: from slave.hostname.com ([127.0.0.1]) by localhost (slave.hostname.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP for <user@domain.com>; Fri, 31 Jul 2009 03:41:28 -0400 (EDT)
    Jul 31 03:41:39 slave postfix/cleanup[24275]: CDB5138F81CC: message-id=<200907310741.n6V7fRAB024274@slave.hostname.com >

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/qmgr[29547]: CDB5138F81CC: from=<zimbra@slave.hostname.com>, size=1286, nrcpt=1 (queue active)

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/smtpd[24331]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

    Jul 31 03:41:39 slave amavis[10477]: (10477-02) FWD via SMTP: <zimbra@slave.hostname.com> -> <user@domain.com>,BODY=7BIT 250 2.6.0 Ok, id=10477-02, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as CDB5138F81CC

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/qmgr[29547]: warning: connect to transport retry: No such file or directory

    Jul 31 03:41:39 slave amavis[10477]: (10477-02) Passed CLEAN, <zimbra@slave.hostname.com> -> <user@domain.com>, Message-ID: <200907310741.n6V7fRAB024274@slave.hostname.com> , mail_id: XuTKq-3sZBne, Hits: -4.12, size: 658, queued_as: CDB5138F81CC, 10881 ms

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/smtp[24320]: EA0D738F81CF: to=<user@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=11, delays=0.02/0.01/0/11, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok: queued as CDB5138F81CC)

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/qmgr[29547]: CDB5138F81CC: to=<user@domain.com>, relay=none, delay=0.02, delays=0.01/0.01/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)

    Jul 31 03:41:39 slave postfix/qmgr[29547]: EA0D738F81CF: removed

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    warning: connect to transport retry: No such file or directory
    Has you changed any of the Postfix configuration files on either hosts ?

  5. #5
    sujithmk is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Has you changed any of the Postfix configuration files on either hosts ?
    oooh yes.. on Slave Server i did... But that was not a major change i believe.

    What I do to fix it?

  6. #6
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Change it back and see if everything works again What did you change ?

  7. #7
    sujithmk is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Hi,

    I revoked all the changes made to main.cf file. But, still it shows the same error.

    The entry was added to configure mailman with zimbra.

    Just stuck with this issue Any other clues ?

    Regards
    Sujith

  8. #8
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    postfix check
    and then check /var/log/zimbra.log for any error messages. Please also post your main.cf from /opt/zimbra/postfix/conf (remember to change any sensitive data it in).

  9. #9
    sujithmk is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    Hi uxbod,

    Pasting the results of "postfix check" and my slave server main.cf file. Tried my best to find the cause of issue. But i couldn't . Please help.

    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/disclaimers
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/disclaimers/site1.com
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/disclaimers/site2.com
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/disclaimers/site1.com.html
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/disclaimers/site2.com.html
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/main.cf
    main.cf

    sender_canonical_maps = proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-scm.cf

    virtual_alias_domains = proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf

    lmtp_connection_cache_time_limit = 4s

    recipient_delimiter =

    smtpd_tls_cert_file = /opt/zimbra/conf/smtpd.crt

    smtpd_tls_auth_only = yes

    myhostname = slave.hostname.net

    virtual_mailbox_domains = proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vmd.cf

    mydestination = localhost

    mailbox_size_limit = 0

    setgid_group = postdrop

    smtpd_client_restrictions = reject_unauth_pipelining

    queue_run_delay = 300s

    minimal_backoff_time = 300s

    virtual_alias_maps = proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vam.cf,hash:/usr/local/mailman/data/virtual-mailman

    transport_maps = proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-transport.cf

    message_size_limit = 20480000

    sendmail_path = /opt/zimbra/postfix/sbin/sendmail

    broken_sasl_auth_clients = yes

    lmtp_connection_cache_destinations =

    alias_maps = hash:/etc/aliases,hash:/usr/local/mailman/data/aliases

    manpage_directory = /opt/zimbra/postfix/man

    smtpd_helo_required = yes

    in_flow_delay = 1s

    daemon_directory = /opt/zimbra/postfix/libexec

    maximal_backoff_time = 4000s

    virtual_transport = error

    mynetworks = 127.0.0.0/8 10.24.229.64/26 other IPs
    smtpd_recipient_restrictions = reject_non_fqdn_recipient, permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, reject_unauth_destination, reject_unlisted_recipient, check_recipient_access hash:/opt/zimbra/conf/access, reject_invalid_hostname, reject_non_fqdn_hostname, reject_non_fqdn_sender, reject_rbl_client dnsbl.njabl.org, reject_rbl_client cbl.abuseat.org, reject_rbl_client bl.spamcop.net, reject_rbl_client dnsbl.sorbs.net, reject_rbl_client sbl.spamhaus.org, reject_rbl_client relays.mail-abuse.org, reject_rbl_client xbl.spamhaus.org, permit

    lmtp_host_lookup = dns

    smtpd_tls_loglevel = 1

    relayhost = IPAddr of master Server
    disable_dns_lookups = no

    mail_owner = postfix

    virtual_mailbox_maps = proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vmm.cf

    content_filter = smtp-amavis:[127.0.0.1]:10024

    version = 2.4.7.5z

    mailq_path = /opt/zimbra/postfix/sbin/mailq

    header_checks = pcre:/opt/zimbra/conf/postfix_header_checks

    smtpd_use_tls = yes

    queue_directory = /opt/zimbra/data/postfix/spool

    newaliases_path = /opt/zimbra/postfix/sbin/newaliases

    smtpd_reject_unlisted_recipient = no

    smtpd_data_restrictions = reject_unauth_pipelining

    local_header_rewrite_clients = permit_mynetworks,permit_sasl_authenticated

    smtpd_tls_key_file = /opt/zimbra/conf/smtpd.key

    command_directory = /opt/zimbra/postfix/sbin

    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    Thanks

    Regards
    Sujith

  10. #10
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    You still have hash references in main.cf for mailman. Have you checked the permissions on those files to ensure that zimbra can read them ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  2. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 11:55 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  5. SMTP SSL Problem
    By nexus in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 03-15-2007, 07:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •