Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] Got the "lost connection" log and mail is deferred

  1. #1
    tiger2000 is offline Elite Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Got the "lost connection" log and mail is deferred

    Dear All,

    We found in our ZCS509 (OE) has this kind of message recently and could someone advise what's the cause? and how to fix it?


    Jul 19 08:32:15 ms1 postfix/smtp[3371]: 8C7A8367C270: to=<xxx@xxx.xxx>, relay=xxx.xxx.xxx.xxx[xxx.xxx.xxx.xxx]:25, delay=19999, delays=19999/0.07/0.01/0, dsn=4.4.2, status=deferred (lost connection with xxx.xxx.xxx.xxx[xxx.xxx.xxx.xxx] while receiving the initial server greeting)

    I've searched this forum and found someone fixed this issue by increasing "open file" limit, however, I found ZCS 509 already set the /etc/security/limits.conf for open files correctly. ( I also search my log and there's no "Too many open files" error)

    I've already noticed that some articles (not in this forum) said it could be some IPS device caused this issue after mail server was saying EHLO command. (thus disable IPS rule can fix this issue..)

    I also found someone said he fixed this issue by adding a MX record for this machine (althouhg he's using pure Postfix , not zimbra).

    what I've found makes me confused and could someone here advised for such situation?

    Thanks in advance.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    The usual questions, what do the following commands show:
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    host `hostname`  <-- type that exact command and use backticks not single quotes
    dig yourdomain.com any
    dig yourdomain.com mx
    and post the output. How much RAM is on this Zimbra server?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    tiger2000 is offline Elite Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    6

    Default

    We made some change and it looks like this's fixed (according to customer).

    Explain in detail :

    our topology:
    internet <--> spam gateway <--> mail server

    We have spam gateway in from of mail server, and we found it ONLY allows 5 con-current smtp connections at the same time. therefour, we disable this limit for mail server. It *looks like* OK now.

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Replies: 30
    Last Post: 01-13-2009, 08:00 AM
  3. Migration Assistance
    By dwill in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 12-02-2008, 08:20 AM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •