Results 1 to 4 of 4

Thread: zmstat . convertd . pid not running

  1. #1
    Rebel6381 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Poughkeepsie, NY
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default zmstat . convertd . pid not running

    Several times in the past couple of weeks I have noticed that zmstats is not fully functioning. I discovered that zmstat.convertd.pid is not running. I was able to invoke it by using zmstat start. Is there any reason for this to keep occurring? The forums seemed pretty void of the zmstat process. TIA

    -Tim

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Anything in /opt/zimbra/log/convertd.log.{date} ?

  3. #3
    Rebel6381 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Poughkeepsie, NY
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default

    Nothing looked like it caused any issues, here are some of the messages from a couple of the logs.

    Since it is running now I will keep an eye on it and check the logs for the corresponding day the next time it occurs.

    Code:
    [Mon Jul 13 13:54:37 2009] [info] mod_convert: init html=/opt/zimbra/keyview/ExportSDK/bin htmlcfg=/opt/zimbra/keyview/ExportSDK/ini/nofrills.ini text=/opt/zimbra/keyview/FilterSDK/bin tmp=/tmp/convert
    
    [Mon Jul 13 13:54:37 2009] [notice] Apache/2.2.8 (Unix) configured -- resuming normal operations
    
    [Sat Jul 18 10:20:19 2009] [info] mod_convert: clean dir=/opt/zimbra/convertd/convert
    [Sat Jul 18 10:20:19 2009] [info] mod_convert: clean dir=/tmp/convert
    [Sat Jul 18 10:20:19 2009] [info] mod_convert: post= i=299 o=292 fmt=t ms=9

  4. #4
    waa
    waa is offline New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default I am seeing this multiple times in a week now

    Same thing as original poster. Our monitoring software shows that "zmstat-convertd" is not running.

    The /opt/zimbra/log/convertd.log.{date} logs you mentioned to look at seem a bit strange too since our monitoring software shows that this process stopped at about 6:40am and the convertd.log.2009-08-10 log STOPS at Aug 10 15:27:27 2009 and the convertd.log.2009-08-11 log STARTS at 09:38:39 this morning and is actively being updated (new entries being appended to it) yet there is no zmstat-convertd running.

    As the zimbra user, simply running "zmstatctl start" is a quick band-aid, but surely not the fix.

    $ zmcontrol -v
    Release 5.0.18_GA_3011.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition

    I'd really like some help on this since this is a new Zimbra server being deployed and going LIVE to replaced a client's FirstClass server next week.

    Thanks for any ideas on this.

    --
    Bill Arlofski
    Reverse Polarity, LLC

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •