Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Urgent system issue, please help!

  1. #1
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default Urgent system issue, please help!

    Hi!
    We are running the following:

    Zimbra NE 5.0.9 Ubuntu 8.04 64bit, RAID 1 in a datacenter.

    We have a second (backup) server in a different datacenter. It is pulling the /opt/zimbra/backup every night from the main server via rsync.

    This has been working fine for 10 months. Last night though, during the rsync, the server crashed, could not find any info in the logs. Now every time I start the rsync pull on the backup machine, the production server crashes and restarts. It the resyncs the RAID for 5 hours. When I start the rsync pull, it again crashes.

    So I can not get the recent (full) backup out of the main server - please help! This is the worst case...

    Thanks

    C.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    What does dmesg show ? Anything in /var/log/messages ? How many disks in your RAID set and what level ?

  3. #3
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    Well, it seems that our system became unstable after installing the security upgrade from last week. It crashes every few hours, then comes up again.
    Any thoughts on that?

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by interways View Post
    Well, it seems that our system became unstable after installing the security upgrade from last week. It crashes every few hours, then comes up again.
    Any thoughts on that?
    If you followed the instructions exactly then I'd be surprised if caused the problem, you could always reverse the change if you think that's the problem.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    MikeOliveri is offline Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Peoria, IL
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default

    If it's crashing and rebuilding the RAID, I'd start looking into possible hardware issues. Did you apply any updates to Ubuntu, or just the Zimbra fix?

    Mike

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by iway View Post
    Well, it seems that our system became unstable after installing the security upgrade from last week. It crashes every few hours, then comes up again.
    Any thoughts on that?
    How about some feedback on this 'urgent' problem?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Dirk's Avatar
    Dirk is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    England.
    Posts
    927
    Rep Power
    10

    Default

    If it seems like a software crash, as you mention that it started this after an update, then boot the server to a live cd/usb and pull a copy of the data that way.

  8. #8
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    Well, it turned out to be a hardware error. No need for your 'sarcastic' attitude, phoenix. Being nice should not be that hard...

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by iway View Post
    Well, it turned out to be a hardware error. No need for your 'sarcastic' attitude, phoenix. Being nice should not be that hard...
    There's also no need for that sort of comment. That wasn't sarcasm, you posted a question with a title that was 'urgent' and I was interested in the outcome as I'd seen nothing in this thread. I'm sorry you found the question offensive, I'll leave you to get on with it then.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    OK, then thanks for the interest. It sounded a little sarcastic, questioning the urgency of it.
    But if that sarcasm was a misjudgement on my side, then all should be OK now...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Installation zimbra Initializing ldap...failed. (28416)
    By farrukh.nadeem in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 08-14-2009, 06:52 AM
  2. mysql not starting, sort of.
    By lhutton in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 06-19-2009, 10:45 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 10-19-2008, 09:52 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-08-2008, 06:55 AM
  5. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •