Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: problem injecting cyrus imapd mails with zmlmtpinject

  1. #1
    marc3k is offline Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Angry problem with attachments - APPEND Error, mails dissapear

    Hi there,

    I try to inject some mails from a /var/spool/imap/ - dir to a zimbra-account as it is described in some threads in this forum.

    Basically this is working perfecty, but only for some mails and never for all. The following errors do occur:

    [error] Delivery failed msg=5216. rcpt=user@zimbra.xy response=451 4.0.0 Temporary message delivery failure try again
    I tried to "try again" several times as the errormessage requested, but the result was similar - some more or less mails were injected - but not all.

    any ideas out there?

    thanks in advance

    p.s.: unfortunally the original imap-server is'nt availabe - just the directory with the mails - so i can't use a imap-sync tool :-(
    Last edited by marc3k; 05-24-2006 at 01:50 AM.

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Which user are you trying to perform this action with?
    Zimrba
    Root
    Other??

  3. #3
    marc3k is offline Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    I tried with both, zimbra and root. same effect.

  4. #4
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    18

    Default

    Take a look at the tomcat log in /opt/zimbra/log/zimba.log
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    marc3k is offline Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks for the hint, but there is no logging output from any of the zimbra components in the logfile. Do I have to turn it on for tomcat somewhere?

  6. #6
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    If you're not logging, this may indicate a larger permissions issue.

    What are the permissions on the log file and the parent directory?

  7. #7
    marc3k is offline Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    oh, we have a missunderstanding here, zimbra is logging, but not while the inject is running. sorry.

  8. #8
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by marc3k
    oh, we have a missunderstanding here, zimbra is logging, but not while the inject is running. sorry.
    Okay then, post the log, and let's see what it says.

  9. #9
    marc3k is offline Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    well.... next try: generally the logging works.but if i excecute zmlmtpinject there is no logging-output. (is it my bad english? )

  10. #10
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    let's make sure everything is running (zmcontrol status). then run tail -f /opt/zimbra/log/zimbra.log while lmtpinjecting and post whatever shows up. after you get the errors, check zmcontrol status again.

    are you running this as one batch? about how many messages total? are there many big messages?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. problem in sending mails
    By raghu in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 05-17-2006, 06:47 AM
  2. Problem sending mails
    By fmodola in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-12-2006, 08:39 AM
  3. Receiving Mails problem
    By praveen_14 in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 12-12-2005, 01:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •