Results 1 to 4 of 4

Thread: Mails are bouncing wothin the internal domain servers

  1. #1
    arviBhaskar is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default Mails are bouncing wothin the internal domain servers

    Dear Saints

    I have zimbra 5.0 setup on debian 4.0 with two mailbox servers at two locations for single domain. everything is working fine but one problem.
    the problem is whenver the internet link broken between these two servers,
    immediately all local mails are bouncing back with connection timed out error instead of waiting in queue.

    how to put local those domain mails in queue to wait for connection restore between those mailbox servers.


    Thanks much
    bhaskar

  2. #2
    veronica is offline Outstanding Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    7

    Default

    > immediately all local mails are bouncing back with connection timed out error instead of waiting in queue.

    I presume you have MX record configured at both locations and ldap replica also at both sites. Since you have distribute users, if one site goes down other should not be bouncing mails immediately, rather deferring it in queue for max life time of default 5 days. Are you experiencing same behaviour ?

  3. #3
    arviBhaskar is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    Thakyou Veronica,

    Yes exactly the same problem i have.
    please help me how to resolve this now.


    Thanks much
    Bhaskar

  4. #4
    arviBhaskar is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by veronica View Post
    > immediately all local mails are bouncing back with connection timed out error instead of waiting in queue.

    I presume you have MX record configured at both locations and ldap replica also at both sites. Since you have distribute users, if one site goes down other should not be bouncing mails immediately, rather deferring it in queue for max life time of default 5 days. Are you experiencing same behaviour ?
    Hi Veronica,

    I hope you could help me to resolve my problem.
    as you said i have the same problem but i could not find a way to
    check mx recods and replication on both servers.
    please give me some commands to check those configuration settings.

    Thanks much
    bhaskar

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 04-27-2009, 02:49 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 06-18-2008, 01:50 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  4. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •