Results 1 to 1 of 1

Thread: 2 Questions about ZCS

  1. #1
    infernalshade is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8
    Rep Power
    5

    Default 2 Questions about ZCS

    Hello!

    At first, sorry for my bad English!

    Well, i've set up a Virtual Machine in Virtualbox with Ubuntu 8.04 installed on it.
    My Host-Machine does have the IP-Adress 192.168.100.32, the Guest-Machine has a briged Network-Interface and hast 192.168.100.99.

    Both IP / Machines are in a Domain called "company.local".

    The Ubuntu-Install's Hostname is "zimbra-server", so the FQDN is zimbra-server.company.local

    I've set all required Settings in our DNS-Server and then i installed Zimbra 5 OS-Edition. The Installation was successfull and everything is working.

    But now i've figured out 2 Problems:

    1. If i create an external Mail-Adress, i can't set the SMTP (-Auth). I found out, that the Server sends the Mail itselfs, not over another ISP's Mailserver.

    The Problem is, we have a dynamic IP Adress and since the Installation Spamhaus blocked our IP twice! So we can't send outgoing E-Mails...

    So is there a Way to set an external Mailserver (for each User/Account)?

    2. If i send a Mail to a Zimbra-Account (user1.company.local) then the Mail arrives automatically (without clicking on "get mails"). But if i send a Mail to an external Mail-Adress (e.g. Mail from user1@web.de to user1@company.de (This Mail-Adress is set up as external-Mail-Account in Zimbra)) then the Mail doesn't arrive automatically! If i click on "Get Mails", then the Mail is downloaded...

    Is there a Way, that external Accounts were also checked (maybe every 60seconds) for new Mails?

    Thx and Greetz,
    infernalshade

    EDIT: I have to say that i tried the Solution in the wiki and i read this Thread: Help for SMTP Relays for external domains
    BUT: After sending a Mail it takes about 3-4 Minutes, then i receive this Log-Entry in zimbra.log:

    zimbra conversation with mailout.company.de[xxx.xxx.xxx.xxx] timed out while receiving the initial server greeting.

    What does this mean!?
    Last edited by infernalshade; 06-17-2009 at 05:55 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 04:52 AM
  2. Mail is being queued, not delivered!
    By icepick94 in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 01-22-2009, 07:03 AM
  3. Replies: 41
    Last Post: 10-29-2007, 02:36 PM
  4. new to ZCS.. just two questions basic install
    By sewerynb in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-12-2006, 11:55 AM
  5. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 03:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •