Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Help with spf record

  1. #1
    fernandoflorez is offline Project Contributor
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    252
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Help with spf record

    Hey guys,

    I'm setting up an spf record for my domain.

    v=spf1 mx:mail.domain.com -all

    which works fine except that my mail server is behind a firewall and all traffic goes out through it. The firewall ip is for example. 190.190.190.190

    I'm getting bounces from other servers that say that 190.190.190.190 is not authorized on my spf record.

    How can i include it?

    Thanks,

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,501
    Rep Power
    57

    Default

    You can include the IP of your server with the following format:

    Code:
    v=spf1 a mx ptr ip4:190.190.190.190 include:domain.com ~all
    Notice the 'include' is for the domain not the FQDN of your server.

    You can use the setup wizard on this page: SPF: Tools and there are plenty of tools on the internet for testing the records syntax such as these:

    SPF Query Tool
    MXToolBox - Sender Policy Framework (SPF) record lookup
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    fernandoflorez is offline Project Contributor
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    252
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks!

    190.190.190.190 is supposed to be the public ip address, right?

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,501
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by fernandoflorez View Post
    Thanks!

    190.190.190.190 is supposed to be the public ip address, right?
    Yes, I assumed that's what you were talking about.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    fernandoflorez is offline Project Contributor
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    252
    Rep Power
    8

    Default

    awesome. Thanks!

    Will make the change and mark as solved if it worked correctly.

    Cheers!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Issue: MX Record & Multi-domain
    By wcbenyip in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 06-23-2009, 06:15 PM
  2. Replies: 11
    Last Post: 05-12-2009, 06:26 AM
  3. Mail sent to the A record of the server, not MX
    By BarthezZ in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 06-22-2007, 03:16 AM
  4. MX record cannot deliver mail
    By computerguy24 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 09-06-2006, 04:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •