Results 1 to 7 of 7

Thread: Zimbra deleting emails

  1. #1
    simonb256 is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wolverhampton, UK.
    Posts
    34
    Rep Power
    7

    Default Zimbra deleting emails

    This is a really odd issue where some users are complaining that after they look at some emails in outlook they somehow get marked for deletion.

    This only seems to occur to the outlook users. Thunderbird doesnt have an issue with this.

    We are running 5.0.12_GA_2789.SuSEES10_20090126054645 SuSEES10 FOSS edition.

    Does anyone know as to why some emails are apparently just random being marked for deletion upon reading?

    Is it worthwhile just upgrading to version 5.0.16?

    I know outlook doesn't seem to like IMAP much, but this behavior is really confusing us at the moment.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Very odd indeed ... Have you witnessed this happening ? Are they just marked or actually deleted ? What happens if you were to re-index one of their accounts ? I would also recommend that you do perform a update at some point.

  3. #3
    simonb256 is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wolverhampton, UK.
    Posts
    34
    Rep Power
    7

    Default

    They are marked for deletiong sorry, not actually deleted.

    I have witnessed this myself as I can duplicate this by running outlook as my mail client for a few hours.

    I will update and attempt to re-index when I can as we are still migrating several gigs of mail into peoples mailboxes.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,506
    Rep Power
    57

    Default

    Are they using IMAP or POP3 to access the Zimbra server? Do they have any filters that may be marking them as deleted?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    simonb256 is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wolverhampton, UK.
    Posts
    34
    Rep Power
    7

    Default

    Using IMAP sorry, didn't mention as thought it was implied via:

    Quote Originally Posted by simonb256 View Post
    I know outlook doesn't seem to like IMAP much...
    EDIT: Also there are no filters setup for the users currently.

  6. #6
    Tripple is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    304
    Rep Power
    6

    Default

    This won't be of any help but I had the same issue yesterday.

    Mail was read with OSX Mail.app and the junk filter deleted some mails right in front of my eyes.

  7. #7
    simonb256 is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wolverhampton, UK.
    Posts
    34
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Tripple View Post
    This won't be of any help but I had the same issue yesterday.

    Mail was read with OSX Mail.app and the junk filter deleted some mails right in front of my eyes.
    Actually it does.

    Im starting to think it is outlooks junk mail filter.

    I have upgraded the outlook to 2007 sp2, going to upgrade Zimbra to 5.0.16 this evening and sort out outlooks junk mail filter. Hopefully by tomorrow problem solved.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-12-2012, 02:20 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 01-20-2009, 01:06 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  4. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  5. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 06:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •