Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: LDAP won't start

  1. #1
    gleiva is offline Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Question LDAP won't start

    i restore a zimbra server after a hard disk crash, and fix almost the problems reeding the help of this forum theres only one problem, that i have and look every where and i cant find it

    this is the error that i have

    zimbra@esigt:~$ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Host esigt.com
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by gleiva View Post
    i restore a zimbra server after a hard disk crash, and fix almost the problems reeding the help of this forum theres only one problem, that i have and look every where and i cant find it
    The thread you attached this post to is over two years old and wasn't the same problem, you should have started a new thread.

    You also should supply some information about the operating system, the Zimbra version and release and what you've tried to fix the problem.

    Start here: [SOLVED] ldap error during zmcontrol start - server running
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    gleiva is offline Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default thanks

    my server it ubuntu 8.4
    my zimbra zcs-5.0.6_GA_2314.UBUNTU8.FRANKLIN
    i have check my host configuration and it seems to be good
    this is the /etc/hosts file content


    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    200.30.174.122 esigt.esigt.com
    192.168.0.5 esigt.esigt.com

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Your hosts file is incorrect, read the Quick Start Installation Guide for the correct format (hint: it should not contain your Public IP only your LAN IP) or perhaps the wiki article for Ubuntu. You should also make sure you have a SPlit DNS set-up as described in the wiki article and numerous posts in the forums.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    gleiva is offline Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default Realy tankyou for the help

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Your hosts file is incorrect, read the Quick Start Installation Guide for the correct format (hint: it should not contain your Public IP only your LAN IP) or perhaps the wiki article for Ubuntu. You should also make sure you have a SPlit DNS set-up as described in the wiki article and numerous posts in the forums.

    hi i fix my host problemes, but when i try to start zimbra services it dont pass tru ldap service an giveme the same error but this time dont start the other services, so i decide to reinstall zimbra to correct any problem for the dns issue and i did ti but now i having another problem my service

    while i was installing i get this error

    Port conflict detected: 80 (zimbra-store)

    and when i ran the
    zmcontrol status
    Host esigt.com
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    this is what i get
    can you pleas help me

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by gleiva View Post
    while i was installing i get this error

    Port conflict detected: 80 (zimbra-store)

    snip

    this is what i get
    can you pleas help me
    Do search the forums before asking questions as they've most likely been asked and answered before. That error indicates there's a conflict on port 80, you've probably got a web server installed and running - get rid of it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    gleiva is offline Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default tankyou bill

    i did i check the apache configuration and i change the apache port.config to 81 and restart but nothing hapend same error

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Then you still have something listening on port 80, you need to check what it is and disable it. You could shutdown apache until you've finished the install.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    gleiva is offline Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default

    realy tank you for your patience i did this and i steel having the same problem


    @esigt:/usr/sbin$ sudo /etc/init.d/apache2 stop
    [sudo] password for esi2008gt:
    * Stopping web server apache2
    ...done.
    esi2008gt@esigt:/usr/sbin$ su - zimbra
    Password:
    zimbra@esigt:~$ zmcontrol stop
    Host esigt.com
    Stopping stats...Done
    Stopping mta...Done
    Stopping spell...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping archiving...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping antispam...Done
    Stopping imapproxy...Done
    Stopping mailbox...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping ldap...ADone
    zimbra@esigt:~$ zmcontrol start
    Host esigt.com
    Starting ldap...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting imapproxy...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    Starting stats...Done.
    zimbra@esigt:~$ zmcontrol status
    Host esigt.com
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zimbra@esigt:~$

  10. #10
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Look in the log files and see what the error is.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 08-07-2008, 05:18 AM
  3. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  4. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •