Results 1 to 9 of 9

Thread: Error popup message in admin console

  1. #1
    snpz's Avatar
    snpz is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Riga, Latvia
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Error popup message in admin console

    Hi there again!
    Right now i have a problem when i try to login admin console. Right away there's a popup message (in attachment as well).
    "Message: system failure: getting database logger connection Error code: service.FAILURE Method: GetServiceStatusRequest Details:soap:Receiver"
    Anyone has any idea why this is happening (everything was running smoothly till yesterday) and how to fix that?!
    Thnx,
    Martins
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    benv is offline New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by snpz View Post
    Hi there again!
    Right now i have a problem when i try to login admin console. Right away there's a popup message (in attachment as well).
    "Message: system failure: getting database logger connection Error code: service.FAILURE Method: GetServiceStatusRequest Details:soap:Receiver"
    Anyone has any idea why this is happening (everything was running smoothly till yesterday) and how to fix that?!
    Thnx,
    Martins
    I'm getting this exact error message as well. I've read a couple of threads regarding this error message, but none of the solutions seem to help. I'm running the latest version of Zimbra (5.0.16) on CentOS5. Otherwise everything else works great.

  3. #3
    chauvetp is offline Elite Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    New Paltz, NY
    Posts
    308
    Rep Power
    7

    Default

    I'm not sure what you've already tried but when we've seen this the following has worked (assuming you are able to take Zimbra down for a few minutes):

    zmcontrol shutdown
    ps -ef | grep zimbra (look for any stray zimbra processes which were not stopped by the shutdown and kill them manually)
    zmcontrol start

  4. #4
    benv is offline New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by chauvetp View Post
    I'm not sure what you've already tried but when we've seen this the following has worked (assuming you are able to take Zimbra down for a few minutes):

    zmcontrol shutdown
    ps -ef | grep zimbra (look for any stray zimbra processes which were not stopped by the shutdown and kill them manually)
    zmcontrol start
    Tried that. No stray processes are showing up when I run 'ps -ef | grep zimbra'.

  5. #5
    snpz's Avatar
    snpz is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Riga, Latvia
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    About this error - problem solved! Upgraded to 5.0.14 version. Right now everything works smooth. As fas as i understood, than version (5.0.11) i used before has a bug that is making some trouble with logger.

  6. #6
    benv is offline New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by snpz View Post
    About this error - problem solved! Upgraded to 5.0.14 version. Right now everything works smooth. As fas as i understood, than version (5.0.11) i used before has a bug that is making some trouble with logger.
    I'm running version 5.0.16 at the moment.

  7. #7
    snpz's Avatar
    snpz is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Riga, Latvia
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    Is logger service up and running?!
    Last edited by snpz; 05-19-2009 at 06:34 AM.

  8. #8
    benv is offline New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    [zimbra@mail conf]$ zmcontrol status
    Host ******
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    [zimbra@mail conf]$ zmlogswatchctl status
    zmlogswatch is running.
    [zimbra@mail conf]$ logmysqladmin status
    Uptime: 64625 Threads: 2 Questions: 21522 Slow queries: 3688 Opens: 23 Flush tables: 1 Open tables: 16 Queries per second avg: 0.333

    Seems like its running fine. Anything else I can check?

  9. #9
    snpz's Avatar
    snpz is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Riga, Latvia
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    Hmmmm, my problem was logger service that was not running and i got this error msg.
    I'm pretty new with zimbra, so i can't suggest anything. I think you should wait for someone from support or development team.
    Quote Originally Posted by benv View Post
    [zimbra@mail conf]$ zmcontrol status
    Host ******
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    [zimbra@mail conf]$ zmlogswatchctl status
    zmlogswatch is running.
    [zimbra@mail conf]$ logmysqladmin status
    Uptime: 64625 Threads: 2 Questions: 21522 Slow queries: 3688 Opens: 23 Flush tables: 1 Open tables: 16 Queries per second avg: 0.333

    Seems like its running fine. Anything else I can check?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 'Couldn't access Yahoo! Zimbra Desktop server"
    By chirag1 in forum Error Reports
    Replies: 37
    Last Post: 06-12-2011, 05:14 PM
  2. [SOLVED] Zimbra desktop slowed down the system
    By hvle in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2009, 05:32 PM
  3. Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"
    By sholden in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 27
    Last Post: 08-20-2008, 04:59 PM
  4. MTA smarthost config & logger message on admin console
    By djpatrick in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2008, 04:35 AM
  5. Error Message on login into admin console
    By timwiel in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-17-2008, 08:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •